VLADA SRBIJE PRESEKLA - NOVE STROŽE MERE OD VIKENDA: Subotom i nedeljom zatvara se sve osim ovih 6 objekata

Novosti online

01. 12. 2020. u 14:08

Vlada Srbije prihvatila je predlog medicinskog dela kriznog štaba i, kako dala zeleno svetlo za nove mere.

ВЛАДА СРБИЈЕ ПРЕСЕКЛА - НОВЕ СТРОЖЕ МЕРЕ ОД ВИКЕНДА: Суботом и недељом затвара се све осим ових 6 објеката

Foto: Tanjug

One između ostalog, podrazumevaju da će ugostiteljske i trgovinske firme, restorani, kafići i barovi, klubovi, tržni centri, igraonice, kladionice, prodavnice i svi drugi prodajni objekti, moći da rade radnim danima do 17 časova, dok vikendom neće uopšte raditi - od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 sati.

Ovo se, takođe, odnosi i na kozmetičke i frizerske salone, salone lepote, fitnes-centre, teretane i vežbaonice, spa centre i bazene. Ove mere će, kako saznajemo, biti usvojene u četvrtak na vladi, a stupiće na snagu u petak, 04. decembra.

Mere između ostalog podrazumevaju da apoteke, benzinske pumpe (točenje goriva) i dostava hrane putem kurira mogu da rade neograničeno, svih sedam dana u nedelji.

Prodavnice prehrambene robe mogu da rade svaki dan do 21 sati, uključujući i vikend, a pozorišta i bioskopi do 17 sati, uključujući i vikend.

Pijace radnim danima mogu da rade regularno, a vikendom od 6 do 15 časova.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (2)

Teča

01.12.2020. 23:49

Bravo. U pozoriste u 2 po podne jer u 5 moram napolje. Hvala Bogu pa radim za sebe, pa ne moram da pitam šefa da me pusti u 2 da odem da se ošišam. Samo da pitam a jel mogu kod privatnog zubara u njegovu ordinaciju u 7 uveče ili će da me Vesićevi komunalci 'apse kad izadjem sa novom plombom. Usta vam se se*em. U 6 ujutro da idem da kupim čarape i gaće. A kada će Sisićka da ide da turpija tabane, posto je jadna na 3 radna mesta preko dana. Vidim li nekoga od ove "krizne" bande u gradu u radno vreme, bilo gde, *baću im sve po spisku. Kunem se