„TEŽAK DAN JE ZA NAMA“ Dr Bogdanović: U Areni ostalo desetak slobodnih mesta

Tanjug

23. 11. 2020. u 15:51

U PRIVREMENOJ kovid bolnici "Arena" trenutno su na lečenju 484 kovid pacijenta i ostalo je još desetak praznih mesta, kaže glavni koordinator "Arene" dr Predrag Bogdanović.

„ТЕЖАК ДАН ЈЕ ЗА НАМА“ Др Богдановић: У Арени остало десетак слободних места

Foto: P. Milošević

On je rekao da su otpusti u toku, da se dnevno otpusti 30 do 50 bolesnika, kao i da su zdravstveni radnici u toj privremenoj bolnici imali besanu noć jer je na lečenje primljeno 60 bolesnika, a poslednja 24 sata 80 pacijenata.

-Težak dan je za nama. Juče i tokom noći primili smo 80 pacijenata, samo u toku noći 60 bolesnika. To je do sada rekord, obično dnevno oko 50 pacijenata primimo na bolničko lečenje - naveo je Bogdanović.

On je naglasio da je za mesec dana rada Arene kroz nju prošlo 1.029 bolesnika, da je otpušteno oko 550 pacijenata i to 450 pacijenata na dalje kućno lečenje, a 102 pacijenta zbog pogoršanja zdravstvenog stanja je prebačeno u bolnice koje imaju intenzivnu negu.

Trenutni kapaciteti Arene su oko 500 bolesnika, a Bogdanović podseća da je u Areni proširen broj mesta i da je u drugom talasu mogla da primi oko 360 bolesnika, a danas oko 140 više.

Sagovornik navodi da je najmlađi pacijent koji je trenutno na lečenju ima 18 godina, a najstariji 86 godina, ali da je kod njih lečen pacijent koji je imao 90 godina.

-Klinička slika naših pacijenata je srednje teška, ka teškoj - kaže Bogdanović i dodaje da se u Beogradskoj Štark areni, kao i svim drugim bolnicama pacijenti prate 24 sata, da imaju laboratoriju, EKG, rendgen aparat i da pacijentima mogu da pruže kako dijagnostiku tako i odgovarajuće lečenje.

Apelovao je na građane da se čuvaju i paže da ne dođe do zaraze jer korona ne bira godine, mesto, ni vreme.

-Klonite se sumnjivih kontakata, nosite maske, kako bi smirili epidemiju.Ostanite kod kuće, čuvajte se, jer lepše je kod kuće nego u bolnici - zaključio je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda