VASPITANA SAM DA POMAŽEM: Muamera Turković, odlikovana medicinska sestra iz Novog Pazara

LJ. B.

12. 11. 2020. u 11:36

ВАСПИТАНА САМ ДА ПОМАЖЕМ: Муамера Турковић, одликована медицинска сестра из Новог Пазара

Muamera Turković

OVAJ orden nije samo moj, on pripada svim zdravstvenim radnicima u Novom Pazaru. Ja sam samo imala sreće da ga dobijem - kaže nam Muamera Turković, medicinska sestra na odeljenju pedijatrije u Zdravstvenom centru u Novom Pazaru.

Muamera je javnosti postala poznata kada je devojčici koja boluje od astme dala infuziju ispred bolnice u Novom Pazaru, jer nije želela da je uvede unutra kako se dete ne bi zarazilo koronom. Neko je to fotografisao, a onda su na društvenim mrežama, umesto pohvala za njen plemenit čin, počele neosnovane osude da u Novom Pazaru pacijente leče u dvorištu.

Muamera kaže da ona samo radi svoj posao, da je odgojena da pomaže ljudima. Srećna je zbog priznanja koje je dobila od predsednika države i zahvaljuje predsedniku što je kontaktirao s njom.

- Meni je čast i zadovoljstvo da mi predsednik dodeli orden - naglašava naša sagovornica.

Ističe da je situacija u Novom Pazaru sada bolja nego u prvom talasu i nada se da se nikom neće desiti ono što je Pazarcima proletos.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Nenad

12.11.2020. 17:55

Postovana Muamera naucena si da pomazes a pre svega da budes covek to potice iz porodice. Humanost , posao koji volis, trezveno razmisljanje. Svaka cast i cestitka na ordenu.