NAJTEŽE JE KAD ZATEKNEM PRAZAN KREVET: Ana Stojković, odlikovana higijeničarka Infektivne klinike

Lj. B.

12. 11. 2020. u 08:39

- DRAGO mi je što sam dobila orden, ali ovo nije samo priznanje meni, nego svima nama sa Infektivne klinike. Svi mnogo radimo i bilo ko drugi da ga je dobio, ja bih se radovala - rekla je za "Novosti" Ana Stojković, spremačica koja je u sredu kada smo je pozvali bila na svom radnom mestu - na intenzivnoj nezi Infektivne klinike u Beogradu.

НАЈТЕЖЕ ЈЕ КАД ЗАТЕКНЕМ ПРАЗАН КРЕВЕТ: Ана Стојковић, одликована хигијеничарка Инфективне клинике

Ana Stojković

Ona, zbog primene epidemioloških mera, nije išla u Predsedništvo da primi orden, ali je došla na posao.

- Da, u smeni sam, ja danas radim - kaže nam ova vredna tridesetpetogodišnjakinja koja je na klinici zaposlena od 2006. godine. Napominje da su na intenzivnoj nezi najteži pacijenti, da nije lako, ali da se svi na odeljenju trude da urade svoj deo posla najbolje što mogu.

- Svima nama najteže pada kada sa nekim danas porazgovaramo, a sutra nađemo prazan krevet, ali i pored toga nastavimo dalje - priča Ana.

Kaže da posla ima mnogo, u ovoj situaciji sve se mora još više dezinfikovati i brisati, o svemu dodatno voditi računa.

- Tu su veliki stres i strepnja da li je to što radimo dovoljno i da li je sve urađeno kako treba. Tu su i sestre koje vode računa da li smo dobro obukli ili svukli zaštitnu opremu. Radimo kao jedan. Sve ovo će jednom proći, ali će zauvek ostati u sećanjima i mislima svih nas - uverena je naša sagovornica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti