PET SAVETA ZA ZDRAV ŽIVOT: Danica Grujičić o "receptu za sreću"

Novosti online

08. 11. 2020. u 23:55

PROF. dr Danica Grujičić, neurohirurg i direkotr Instituta za onkologiju i radiologiju u Kliničkog centra Srbije, dala je pet saveta za zdrav, srećan i radostan život.

ПЕТ САВЕТА ЗА ЗДРАВ ЖИВОТ: Даница Грујичић о рецепту за срећу

Foto: Facebook/Danica Grujičić

Prvo, na žalost ne možemo svi da radimo posao koji volimo. Ja sam imala sreću da radim posao koji volim, i ništa mi nije bilo teško. Nekada ljudi jednostavno nemaju tu sreću, ali treba u svakom poslu da pronađu nešto gde mogu da iskažu sebe. Znači to je prvi savet.

Drugi savet – fizička aktivnost. Mislim da svi treba da se bavimo nekom vrstom sporta,ili nekom vrstom rekreacije. Ne moramo svi biti Đokovići, ali možemo dva puta nedeljno da imao neku aktivnost gde ćemo držati pod kontrolom svoju telesnu težinu. Treba naći vreme za to. Znači organizacija opet na poslu. Žene su tu u težoj poziciji, a one moraju da vide računa o sebi.

Zdrava hrana. Namerno sam je pomenula jer mislim da Srbija može da proizvodi jednu zdravu hranu uskusnu hranu. I mislim da je to jedan od načina da vodimo računa o tome šta jedemo i šta pijemo.

Družiti se sa ljudima. Provoditi vreme sa ljudima od kojih možete nešto da naučite, sa ljudima čije vam društvo prija.

Ako možete – pomozite nekome. Čovek se mnogo lepo oseća kada može nekome da pomogne i to vam daje jedan lep osećaj da ste ljudsko biće koje ima potrebu da pomogne nekome. I taj drugi kome ste pomogli i on će nekome pomoći. Ne treba misliti će on sad mene da mrzi što sam mu pomogao. Neće, neće sigurno. Možda će jedva čekati da vam pomogne.

(Objektiv)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)