CINKARENJE SUGRAĐANA KAO INSTITUCIJA: 140 prijava o nepoštovanju mera, prijavljuju i nedužne!

Tanjug

10. 10. 2020. u 12:15

DRŽAVNI sekretar Ministarstva zdravlja Srbije Mirsad Đerlek izjavio je danas da je to ministarstvo preko vajber aplikacije u prethodna dva dana primilo ukupno 140 prijava o nepoštovanju mera uvedenih protiv širenja epidemije korona virusa, od kojih je 40 bilo neosnovano.

ЦИНКАРЕЊЕ СУГРАЂАНА КАО ИНСТИТУЦИЈА: 140 пријава о непоштовању мера, пријављују и недужне!

Foto: EPA

Đerlek je podsetio da je aplikacija instalirana pre dva dana, 8. oktobra 2020. godine.

- Od ukupnog broja osnovanih 80 prijava se odnosi na grad Beograd, 10 prijava se odnosi na AP Vojvodinu i 10 na ostali deo Srbije, a po prijavama postupaju nadležni sanitarni inspektori - rekao je Đerlek.

On je istakao da je juče izvršeno 12 inspekcijskih nadzora ugostiteljskih objekata i da su doneta dva rešenja o zabrani korišćenja prostora zbog kršenja antiepidemijskih mera.

Reč je, naveo je Đerlek, o ugostiteljskom objektu "Splav Port" na Ušću koji posluje u sastavu Tim 123 i o objektu "Na vodi kafana" takođe na Ušću koji posluje u sastavu "Just na vodi".

Dodao je da je za večeras ponovo u planu zajednička akcija sa MUP-om u kojoj će na objektima koji se ne pridržavaju rešenja biti zalepljene nalepnice o zabrani upotrebe.

- Želimo da se ozbiljno uključimo u kontrolu sprovođenja mera - rekao je Đerlek.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna