SVI POSLOVI NA JEDNOM ŠALTERU: Otvoreno jedinstveno upravno mesto u Vlasotincu, poziv opštinama da se uključe u akciju

I. M. - J. Ž. S.

25. 09. 2020. u 17:43

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić I predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović otvorili su jedinstveno upravno mesto, u prostoru nekadašnjeg Uslužnog centra u zgradi opštine.

СВИ ПОСЛОВИ НА ЈЕДНОМ ШАЛТЕРУ: Отворено јединствено управно место у Власотинцу, позив општинама да се укључе у акцију

Foto Tanjug

Ono treba da olakša građanima sve procedure za ostvarivanje njihovih prava, bez lutanja od kancelarije do kancelarije. Na šalteru se dobijaju informacije, podnose zahtevi, a na istom mestu se, u predviđenom roku, dolazi po rešenje o ostvarivanju prava.

Ovakvi projekti su do sada ostvareni u devet lokalnih samouprava. U prvoj fazi bilo ih je osam, a u ovoj novoj Vlasotince je druga, od dodatnih šest opština, koje su dobile sredstva i realizovale projekat.

- Suština je da na jednom mestu omogućimo građanima da ostvare komunikaciju sa upravom. Takođe, opštinska uprava ima značajnu ulogu u komuniciranju između građana i javnih preduzeća i ustanova i dobijanje tih važnih informacija je veoma značajan segment jedinstvenog upravnog mesta – rekao je ministar Ružić.

On je podsetio je da je ministarstvo koje vodi, za četiri godine, sa lokalnim samoupravama realizovalo 210 različitih projekata.

Na šalterima opštinske uprave Vlasotince mesečno se primi oko 800 zahteva građana, a godišnje se formira oko 10.000 predmeta.

Za realizaciju projekta jedinstvenog upravnog mesta u Vlasotincu resorno ministarstvo izdvojilo je 6,5 miliona, a lokalna samouprava 650.000 dinara.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Branko Ružić naglasio je da je samo u 2020. u ove svrhe opredeljeno 20 miliona dinara i pozvao lokalne samouprave da se prijave i da svojim građanima omoguće da poslove sa upravom obavljaju brzo i efikasno na jednom mestu, bez obilaska više različitih institucija.

- Rok za prijavu je 5. oktobar i ovo je odlična prilika da uz podršku našeg Ministarstva gradovi i opštine omoguće svojim građanima da njihov susret sa upravom bude još prijatniji - rekao je Ružuć.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a