ZATVORENICI ŠIJU MASKE ZA ŠKOLARCE: Kažnjenici iz KPZ Sremska Mitrovica donirali više od 200.000 dinara za đake (FOTO)

V.C.S.

16. 09. 2020. u 15:35

VIŠE od 200 osuđenika u Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici doniralo je 235.600 dinara za izradu više od 16.000 višekratnih zaštitnih maski za đake od prvog do četvrtog razreda svih osnovnih škola u tom gradu, saopštila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

ЗАТВОРЕНИЦИ ШИЈУ МАСКЕ ЗА ШКОЛАРЦЕ: Кажњеници из КПЗ Сремска Митровица донирали више од 200.000 динара за ђаке (ФОТО)

Foto: Ministarstvo pravde

Osuđenici radno angažovani u krojačkom pogonu sami su pokrenuli akciju "Doniraj masku školarcu" i odrekli se plate koju primaju za rad u korist kupovine materijala, krojenja i šivenja maski.

Na samom početku epidemije, osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i ženskom zatvoru u Požarevcu počeli su dnevno da šiju i do 6.000 zaštitnih maski za zaposlene i lica lišena slobode u svim zavodima. Ta proizvodnja i dalje traje i proširena je na izradu zaštitnih odela, nazuvica i kapa. Takođe, na početku epidemije, oko 4.700 osuđenika u najvećim zavodima u zemlji odreklo se jednog suvog obroka u korist najsiromašnijih građana, što su takođe sami inicirali.

U julu je 174 osuđenika u KPZ Zabela doniralo 122.000 dinara za lečenje bolesne dece u Srbiji, odričući se dela novca od jednokratne pomoći države od 100 evra za ublažavanje posledica epidemije korone.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)