SA TRI VENTILATORA "LEČE" GENERALA: Darko Mladić o sve težem zdravstvenom stanju oca Ratka

D. VUJIČIĆ

21. 08. 2020. u 22:07

TEST na koji je moj otac vođen pre tri nedelje navodno je pokazao da nema kovid 19.

СА ТРИ ВЕНТИЛАТОРА ЛЕЧЕ ГЕНЕРАЛА: Дарко Младић о све тежем здравственом стању оца Ратка

Foto: V. N.

Međutim, njegova telesna temperatura je i dalje visoka, s tim što je sa 38,3 u trećoj nedelji bolesti spala na prosečno 37 stepeni. Tvrdnje lekara iz Haga da je navodno doživeo "toplotni udar" zbog vrućine u ćelije i "propisanu" terapiju od tri ventilatora u njegovim pritvoreničkim odajama naši doktori tumače kao neozbiljnost ljudi koji se staraju o Ratkovom zdravlju.

Ovo su reči Darka Mladića koji, za "Novosti", kaže da nikad nije bio zabrinutiji za oca, generala Ratka Mladića. Sa generalom porodica nema direktan kontakt od februara. Nisu se videli zbog korone. Kad je čuo Ratkov glas, Darku je izgledao izmučeno. Poslednji lekarski rezultati o očevom zdravstvenom stanju, koji su na adresu Mladićevih branilaca stigli iz Haga pre 15 dana, odnose se na njegovo zdravlje iz prethodnih meseci. Kada je sud, posle onlajn rasprave od pre tri nedelje, odlučio da braniocima i porodici ipak pošalje njegov medicinski dosije, u taj paket lekari iz Haga su potrpali sve medicinske "papire" koje su mogli da nađu od kojih su neki stari i nekoliko godina.

- Imam utisak kao da se igraju s njim i s nama - kaže Darko.

Generalov sin dodaje da niko sem njegovih tamničara u ovom trenutku ne zna kako izgleda njegov otac i kakvo mu je zdravlje. Na poslednjoj Statusnoj konferenciji, pre dve nedelje, čak i sudije su mogle samo da ga čuju, ali ne i da ga vide. Navodno, nije radio video-link u Hagu.

ADVOKATI NEMAJU KONTAKT

NA Žalbenom procesu 24. i 25. raspravljaće se o argumentima odbrane koja traži oslobađanje generala po svim tačkama optužbe i Tužilaštva koje smatra da je kazna primerena, ali u obrazloženju traže da se utvrdi kako je general kriv za genocid u celoj Bosni.

- Od tri branioca verovatno će u Hag otići samo jedan, jer u stvari i ne znamo da li će braniocu "zbog epidemiološke situacije" uopšte biti omogućen kontakt sa Ratkom - kaže Darko.

- Bez obzira, Sudsko veće (sa jednim glasom protiv) insistira da se nastavi usmena rasprava na Žalbenom procesu koji treba da počne 24. avgusta - kaže Darko Mladić. - Žalbeni proces je zaustaljen u februaru zbog korone, a nastavlja se za nekoliko dana, iako je sada epidemiloška situacija u Holandiji zvanično gora nego što je bila. Zbog nemogućnosti kontakta sa odbranom otac će na usmenu sednicu "otići" nepripremljen i ozbiljno bolestan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije