DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ: 11 mališana u bolnicama, ovi gradovi i dalje žarišta

Novosti online

04. 08. 2020. u 15:16

KRIZNI štab, kao i svakog dana izveštava o najnovijim podacima oko korona virusa u Srbiji.

ДАРИЈА КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ:  11 малишана у болницама, ови градови и даље жаришта

Foto Tanjug

U Republici Srbiji je do 15 časova 4. avgusta 2020. godine registrovano ukupno 26.738 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 9.590 osoba od kojih je 287 pozitivno.

Do 15 časova u Republici Srbiji testirano je ukupno 703.246 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Na respiratorima su trenutno 143 pacijenta.

U poslednja 24 časa preminulo je 7 osoba od korona virusa. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 605.

- Do sada 26.738 potvrđenih, od poslednjeg izveštaja 9.598 osoba od kojih je 287 pozitivno, u ovom momentu na respiratorima je 143 pacijenta, u Srbiji je ukupno testirano 703.246 osoba, u poslednja 24 sata preminulo je sedam osoba, ukupan broj preminulih 605. Hospitalizovanih je 3.430. Deca, u KBC Dragiša Mišović je osmoro, a na ginekologiji i akušerstvu četiri žene koje su pozitivne, u KC Nišu je jedno dete, a u Šapcu dvoje - rekla je doktorka Kisić Tepavčević.

MERE NA SNAZI - DOKLE?

- Aktuelne mere ostaju na snazi do daljnjeg, daju efekte. Uzrasna distribucija hospitalizovanih, u ovom momentu nemam tačne podatke o ljudima na respiratorima.

Poslednjih nedelja beležimo pomeranje uzrasta, odnosno ka starijima, upravo se poakzuje ono što smo znali od početka, kada su u pitanju preventivne mere... Dominiraju osobe starije od 65. Širi se rapidno, velika je šansa pogoršanja, velikog letaliteta...

Dr Darija Kisić Tepavčević je naglasila da broj obolelih opada kao i da je smanjen udar na zdravstvo zahvaljujući aktuelnim merama. Ona je apelovala na građane da poštuju mere kako bi se broj zaraženih smanjivao.

Doktorka je istakla dasu i dalje "najzaraženiji" Beograd i Novi Sad, ali da ima gradova u Srbiji koji nemaju nijednog potvrđeno pozitivnog. Ona je rekla da je primećen porast broja u Subotici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti