VREMENSKA PROGNOZA ZA POČETAK DECEMBRA: Čekaju nas temperaturni obrti, evo kakvo će vreme biti narednih dana

Novosti online

30. 11. 2021. u 20:33

NAJNOVIJA vremenska prognoza Marka Čubrila predviđa nam za sredu i četvrtak osetno toplije vreme uz vetrove.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ПОЧЕТАК ДЕЦЕМБРА: Чекају нас температурни обрти, ево какво ће време бити наредних дана

Foto: Profimedia/Ilustracija

On na svom fejsbuk nalogu piše da je slaba kiša moguća na severu regiona u sredu ujutro, dok se jače pogoršanje uz konkretniju kišu i zahlađenje očekuje na jugu i jugozapadu regiona od četvrtka posle podne. Ta dva dana biće relativno toplo uz maksimum i do oko 16 steožpeni Celzijusa ponegde.

- U petak osetno hladnije uz kišu, a vrlo je verovatno da će se snežna granica ponovo spustiti i do oko 200 metara nadmorske visine, te je pojava vlažnog snega ponegde moguća i u nizijama regiona. Počeće jak severozapadni vetar, dok će se dnevni maksimum kretati od 0 do 6 stepeni Celzijusa - napisao je Čubrilo.

On ističe da će dolazeći vikend i ponedeljak sledeće nedelje biti najverovatnije hladno uz moguće nove padavine, kao i da je pojava nešto konkretnijeg snega moguća i u nizijama, posebno ukoliko ciklon bude dovoljno jak.

- Večernji proračuni, posebno ECMWF-a su značajno umanjili mogućnoist nakog jačeg i dužeg zahlađenja jer postavljaju anticiklon predaleko na sever i njegovo jezgro održavaju nad istokom Skandinavije. Time je prodor hladnog vazduha ka našem delu Evrope oslabljen i uticaj Atlantika bi već oko 12. decembra uz otopljenje mogao postati dominatan - napisao je Čubrilo, i zaključuje:

- Još uvek ima dosta opcija oko razvoja sinoptika, nekog zahlađenja će svakako biti, ali koliko će ono biti jako i dugotrajno ostaje da se vidi. Trenutno proračuni ansamble članova oba modela posle 13. decembra imaju ogroman rasip, neki daju temperature oko gotovo 17 stepeni Celzijsua, dok drugo daju jak mraz i do oko -20 stepeni Celzijusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a