ŠEFOVI ZEMALJA KVINTE POSLALI PORUKU PRIŠTINI: Vratite zemljište manastiru Visoki Dečani

Novosti onlajn

30. 11. 2021. u 15:58

ŠEFOVI misija Francuske, Nemačke, Italije, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država i dalje su zabrinuti zbog toga što, uprkos stalnim pozivima međunarodne zajednice i pravosuđa, kosovske institucije još nisu u potpunosti sprovele zakonit upis zemljišta manastira Dečani u skladu sa odlukom Ustavnog suda iz 2016. godine, navodi se u zajedničkom saopštenju zemalja Kvinte.

ШЕФОВИ ЗЕМАЉА КВИНТЕ ПОСЛАЛИ ПОРУКУ ПРИШТИНИ: Вратите земљиште манастиру Високи Дечани

Foto: EPA

Kako se ističe, "nesprovođenje ove i drugih sudskih odluka podriva posvećenost vlade sprovođenju vladavine prava i njenom poštovanju nezavisnog pravosuđa", prenosi "Kosovo onlajn". 

- Sprovođenje ovih odluka je fundamentalna demokratska odgovornost neophodna za demokratsku konsolidaciju Kosova i buduće evroatlantske integracije. Još jednom podstičemo Vladu Kosova da ostavi političke nesuglasice po strani, prihvati svoje demokratske odgovornosti i u potpunosti sprovodi sve sudske odluke - piše u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju