PET SMRTI U ISTOJ KUĆI Sve o stravičnoj agoniji porodice Milošević: Pred očima dece gasio se život najvoljenijih

Novosti onlajn

16. 11. 2021. u 16:02

U SVEGA mesec dana Marija (22) i Lazar (16) ostali su bez pet članova porodice, majke, oca, prabake, bake i naposletku deke.

ПЕТ СМРТИ У ИСТОЈ КУЋИ Све о стравичној агонији породице Милошевић: Пред очима деце гасио се живот највољенијих

Foto: Printsrkin/Pink

Korona je bila nemilosrdna prema ovoj porodici, zauvek je odnela živote četiri člana porodice Milošević iz Zemuna, dok jedino najstariji član, prabaka, nije preminula od posledica ovog virusa.

Deka Dragoslav, koji je prvi dobio koronu i koji je bio lečen u bolnici, nemo je gledao kako mu virus odnosi suprugu, sina Dejana i snaju. Pred njegovim očima, gasio se život onih koje je najviše voleo. Iako je virus pobedio i izašao iz bolnice, na kraju srce nije izdržalo. Preminuo je pre dva dana.

Kako je Marija, njegova unuka ranije rekla, horor agonija porodice Milošević je započela sredinom septembra.

- Prvo se razboleo deka, bio je 15. septembar, tatin tata. Mi svi živimo u istom dvorištu, samo u različitim kućama. Nakon njega, 17. septembra, razbolela se baka, pa tata. Čim se tata razboleo, on je prešao u drugu kuću u izolaciju, tako da nismo bili u kontaktu sa njim. Nakon toga razbolela se i mama, tri dana kasnije.

Nekoliko nedelja kasnije svi zaraženi članovi porodice našli su se na bolničkom lečenju. Pridružnih bolesti nisu imali.

- Mama i tata su 7. oktobra primljeni u bolnicu. Nisu imali pridružnih bolesti, ležali su na Zvezdari. Tu je bila i baka - kaže ona.

Korona pokosila čitavu porodicu

Ubrzo je u bolnicu zbog posledica korona virusa primljen i Marijin brat Lazar. Igrom sudbine, na dan kada je hospitalizovan u dečijoj bolnici "Tiršova", svega par kilometara dalje, u bolnici na Zvezdari, njegova majka je izgubila borbu sa korona virusom.

- Prvo je preminula baka, 13 oktobra, 16. je preminula mama i na kraju, 26. oktobra, preminuo je i tata... - priča Marija, dodajući kako je brat sad kod kuće i da se polako oporavlja.

Mesec dana nakon smrti supruge, bake Marije i Lazara, 14. novembra preminuo je i deka. Kuća Miloševića je zavijena u crno, a Marija, student druge godine Medicinskog fakulteta u Beogradu, Lazar, đak drugog razreda Zemunske gimnazije i deka, ostali su bez svojih najmilijih.

Lazaru i Mariji je sada potrebna pomoć

Vihor podmuklog virusa zaustavio je Dejana, njegovu suprugu, oca i majku da gledaju i budu ponosi na Lazara i Mariju, dobre đake, decu za primer, za koje su živeli i u čije znanje su ulagali sa nadom da će kad porastu, postati čestiti i dobri ljudi.

- Bila sam na budžetu prvu i drugu godinu, međutim, sada sam drugu pala. Poklopilo se da sam imala ispit kada su oni krenuli da odlaze u bolnicu i prosto to nije moglo nikako. Brat je drugi razred Zemunske gimnazije. Nemamo nikakvih prihoda, ali porodica i prijatelji su se maksimalno aktivirali. Roditelji su nam bili velika podrška, maksimalno su radili i ulagali u nas. Mama je radila kao germatološka sestra, vodila je računa o starijim licima - kaže Marija.

San da će Marija i Lazar biti uspešni mladi ljudi, sada traži ljude dobrog srca. Prijatelji, porodica i organizacija Srbi za Srbe rešili su da pomognu da se ovaj san ne zaustavi tragedijom koju Zemun, pa ni grad Beograd ne pamti, te su pokrenuli inicijativu da se za brata i sestru prikupe novčana sredstva koja bi im omogućila da nastave sa onim u šta su njihovi roditelji najviše ulagali, znanjem.

BONUS VIDEO - KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna