UTIHNULO PITKO PERO MUDROG ČOVEKA: "Novosti" se oprostile od novinara i kolege Draška Slomovića

D. M.

23. 09. 2021. u 20:56

BLAG, smiren, čovek toplog pogleda, uvek spreman da pomogne i posavetuje, veliki profesionalac britkog pera i još bolji čovek.

УТИХНУЛО ПИТКО ПЕРО МУДРОГ ЧОВЕКА: Новости се опростиле од новинара и колеге Драшка Сломовића

Foto M. Anđela

Ovim rečima smo se na komemoraciji u redakciji "Večernjih novosti" oprostili od našeg Dragoslava Draška Slomovića (1949-2021), poznatog sportskog novinara.

Koliko je bio omiljen, poštovan i cenjen, najbolje se videlo po brojnosti kolega na oproštaju, ne samo onih koji su imali čast da rade s njim, već i najmlađih koji su o Drašku samo čuli od starijih novinara. Komemoraciji je prisustvovala i Slomovićeva supruga Ljiljana.

- Draško je imao tu divnu, čudnu moć da svojom pojavom nosi oblake. Da šalom premosti nervoze. Da polako, ali bez stresa preduhitri rokove. Draško je imao i sjajnu moć da svakoga stavi na svoje mesto, sa izvanrednim smislom za humor. Taj njegov prefinjeni sarkazam je unosio red u sujetnu profesiju, kakva je novinarska. Ostaće zauvek u sećanju šahovske seanse u sportskoj rubrici, u kojima je bio nevidljiva glavna figura. Ostaće Draško zauvek u našim sećanjima i srcima - rekao je Momčilo Popović, šef deska "Večernjih novosti".

Foto M. Anđela

U ime sportske redakcije našeg lista oprostili su se Srećko Obradović, zamenik urednika sportske rubrike, i Vladan Samardžić, urednik nedeljnog izdanja "Novosti".

- Svi su ga znali i voleli, i sportisti, i funkcioneri i čitaoci - rekao je Samardžić.

- Ispod njegovih tekstova i nije moralo da stoji "D. Sl." Svi su po njegovom lakom, čitkom i pitkom pisanju mogli da prepoznaju da je to on napisao. Tako je bilo i dok je vodio beogradsku rubriku, ali i dok je uređivo feljton u "Novostima". Najviše su njegovim pisanjem dobili rukomet, atletika, Olimpijski komitet, streljaštvo, ali i njegovi romantičari OFK Beograd. Svi su voleli da slušaju njegove priče, dosetke i savete. Kod njega su dolazili da prekrate vreme, ali i na "čašicu razgovora", posle koje niko nije imao utisak da mu je uzalud prošao dan.

Otišao je naš Draško, ali ostalo je njegovo veliko sportsko i ljudsko ime zauvek uklesano u "Novosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA: Moć kolektivne akcije