MI NISMO BOSANCI, JA SAM SRBIN PRAVOSLAVAC: Dodik se obratio okupljenom narodu povodom Dana srpskog jedinstva

Novosti online

15. 09. 2021. u 19:17

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik održao je govor danas na Savskom trgu, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, i emotivno je u jednom trenutku apelovao na sve Srbe.

МИ НИСМО БОСАНЦИ, ЈА САМ СРБИН ПРАВОСЛАВАЦ: Додик се обратио окупљеном народу поводом Дана српског јединства

Foto: Printscreen/RTS

- Moram vam odati jednu tajnu. Mi ne volimo ovde kada nas vi zovete Bosancima. Mi nismo Bosanci, ja sam Srbin, pravoslavac, govorim srpski, pišem ćirilicu, moja krsna slava je Đurđevdan, i ništa me ne identifikuje sa tom rečju Bosanac. Zato bih sve vas zamolio, da kažete jednostavno da smo Srbi. Mi nismo bosanski Srbi, kao što iz Hrvatske nisu hrvatski Srbi. Nego smo jednostavno Srbi, sa našim identitetom koji gradimo kroz teške vekove, a u borbi za identitet je naša crkva odigrala najveću ulogu - rekao je Dodik.

Foto: Printscreen/RTS

On je poručio da više neće biti "Oluja".

- Mi imamo svoju republiku, ali naša otadžbina je Srbija - rekao je Dodik.

- Posle svih onih žrtava koje je srpski narod podneo, ovako se počinje, a ja čvrsto verujem da je 21 vek, vek srpskog ujedinjenja. Nemojte nam zameriti što ja smatra da je Republika Srpska država. Mi želimo sa svima mir i nikada nećemo pozivati na puške ili sukobe, ali nema niko pravo da nam brani da budemo ono što jesmo - kaže Dodik.

BONUS VIDEO: GARDISTI NOSE ZASTAVE POBEDE KROZ PRESTONICU: Defile krenuo od spomenika Karađorđu ka Savskom trgu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)