MINISTAR VULIN NA OTVARANJU SPORTSKIH IGARA: Ako hoćeš da vidiš kako se razvija jedna zemlja, pogledaj kakva joj je policija

Novosti online

02. 09. 2021. u 18:13

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas na svečanom otvaranju 10. Sportskih igara Nezavisnog sindikata policije da je razlog postojanja svake države da obezbedi mir, red, sigurnost, sačuva imovinu i čast svakog čoveka, što bez jake policije nije moguće.

МИНИСТАР ВУЛИН НА ОТВАРАЊУ СПОРТСКИХ ИГАРА: Ако хоћеш да видиш како се развија једна земља, погледај каква јој је полиција

Foto: MUP

- Kada je srpska policija jaka i zadovoljna, onda građani Srbije mogu da kažu da su i oni jaki i zadovoljni. Nikada policija nije bolja ili lošija od države, ona je onakva kakva je država. Ako hoćeš da vidiš kako se razvija jedna zemlja, pogledaj kakva joj je policija - rekao je ministar Vulin u Vrnjačkoj Banji.

Istakavši da je ponosan na zajednički trud, ministar je podsetio da je zajedno sa Nezavisnim sindikatom policije, Ministarstvo u proteklih 10 meseci povećalo premije osiguranja, zarade, da nema dugovanja kada su u pitanju davanja MUP-a, da je značajno povećan obim nagrađivanja i da su deci stradalih pripadnika, na šta je posebno ponosan, date posebne stimulacije, jer o njima treba da brinemo i čuvamo ih.

Ukazao je da se oprema policijskih službenika kontinuirano obnavlja – Neću da vidim policajca zarozanog i iscepanog, jer ni Srbija nije takva.

Ministar je rekao da se radi na pojačavanju zdravstvene zaštite zaposlenih, da će biti više stanova iz projekta koji je pokrenuo predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sa kojim se po prvi put od socijalizma stambeno pitanje policije rešava organizovano.

Govoreći o borbi portiv organizovanog kriminala, ministar je istakao da je policija razbila ozbiljne organizovane kriminlane grupe i da će taj posao nastaviti, jer nema velikih i malih dilera.

- Svaku bitnagu koja uđe u školsko dvorište sa jednim gramom marihuane treba hapsiti i zatvarati kao da je ušao sa kilogramima, jer taj jedan gram može ubiti jedno dete, a to je zločin za koji treba i mora da odgovara - naglasio je ministar Vulin.

Predsedavajući Predsedništva Nezavisnog sindikata policije Veselin Nikolić kazao je da kabinet ministra i taj sindikat imaju zajednički cilj - zadovoljan policajac i bezbedna Srbija.

Nikolić je rekao da je ponosan na organizaciju Sportskih igara koja se održava zahvaljujući 16.169 članova ovog jedinog, kako je naveo, reprezentativnog sindikata u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

- Stojim ponosno pred kolegama iz susednih zemlja koji su ponosni što su deo ove manifestacije i uvek su dobrodošli. Ponosni smo i što je ministar Vulin sa nama - rekao je Nikolić.

Tokom ceremonije svečanog otvaranja kolegama iz regiona uručene su zahvalnice, a uspešne sportske igre i pobedu najboljem poželeli su predstavnici Makedonskog policijskog sindikata, Nezavisnog sindikata djelatnika Republike Hrvatske, Sindikata Uprave policije Crne Gore, Saveza sindikata policijskih organa Bosne i Hercegovine, Sindikata državne agencije za istragu i zaštitu SIPA Bosne i Hercegovine, Sindikata policije Hrvatske i vojnog sindikata „Gvozdeni puk“.

BONUS VIDEO

VELIKA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeno 10 osumnjičenih za proizvodnju i prodaju narkotika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)