JOKIĆEV DRES ZA LENKU, MIU I ANU: Humanitarna aukcija na "Limundu"

V.N.

22. 07. 2021. u 06:34

U PARAĆINU i širom Srbije u toku je prikupljanje sredstva za lečenje devojčica Mie Žikić (5) i Lenke Jovanović (3), i lekarke Ane Jaćimović (39), čije porodice moraju da plaćaju preskupe tretmane i operacije u inostranstvu.

ЈОКИЋЕВ ДРЕС ЗА ЛЕНКУ, МИУ И АНУ: Хуманитарна аукција на Лимунду

Foto Privatna arhiva

Želeći da pomognu, nekoliko Paraćinaca koji žive i rade u Denveru, u Sjedinjenim Američkim Državama, poslali su svom prijatelju Aljoši Gligorijeviću u rodni grad dva košarkaška dresa kluba Denver NBA lige, sa potpisom zvanično najboljeg košarakaša najjače lige na svetu, našeg Nikole Jokića.

Gligorijević kaže da se dresovi prodaju na aukciji, a da će novac buti uplaćen na već otvorene humanitarne račune za tri Paraćinke preko Fondacije "Budi human".

- Licitaciju sam postavio na portal "Limundo" i ima još par dana do isteka, pa pozivam sve koji vole košarku i žele dres sa Jokićevim potpisom, a ujedno hoće da učestvuju u ovom humanom činu, da licitiraju. Pobednik aukcije novac uplaćuje u tri podjednaka dela na tri računa, za Anu, Miu i Lenku. Kad dostavi potvrde u uplatama, dres će dobiti na adresu - kaže Gligorijević.

Kako su "Novosti" već pisale, petogodišnja Mia se bori sa teškom skoliozom kičme koja joj pritiska sve unutrašnje organe, zbog čega nema normalni psiho-motorni razvoj. Ne govori, ne hoda, ne može sama ni da sedi. Već je imala dve operacije u Turskoj od kojih je druga bila iznuđena zbog komplikacija posle preležanog kovida, a predstoji joj i treća.

Dve godine mlađa Lenka Jovanović, rođena iz blizanačke trudnoće, ima dijagnozu epilepsije i mikrocefalije, teško oštećen vid. U oktobru treba da bude operisana u privatnoj klinici jer zbog spazma u rukama i nožicama ne može da hoda. Jedva se zadrži u sedećem položaju nekoliko sekundi.

Ani Jaćimović sredstva su potrebna za skupe biološke i imunoterapije koje je održavaju u životu u mukotrpnoj borbi sa kancerom u uznapredovaloj fazi.Z. RAŠIĆ

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...