HITNO UPOZORENJE RHMZ: Srbija će i danas “proključati”, a zatim slede nepogode

Tanjug

15. 07. 2021. u 11:10

RHMZ izdao je danas upozorenje da će na jugoistoku i istoku Srbije biti veoma toplo sa najvisom temperaturom od 34 do 36 stepeni.

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Србија ће и данас “прокључати”, а затим следе непогоде

Foto Z. Jovanović

Takođe, izdato je i upozorenje na kratkotrajne vremenske nepogode od 16. do 19. jula.

VREMENSKA PROGNOZA ZA VIKEND

Od petka do ponedeljka biće promenljivo oblačno sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine. Ponegde nepogoda sa jakim pljuskom, velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom, saopštio je RHMZ.

VREMENSKA PROGNOZA ZA PETAK

Prema prognozi, sutra će u Srbiji biti promenljivo oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Posle podne ponegde nepogoda sa jakim pljuskom, velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom. Duvaće slab i umeren, istočni i severoistočni vetar.

Najniža temperatura od 17 do 21, najviša od 29 do 33 stepena.

VREMENSKA PROGNOZA ZA BEOGRAD

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, uglavnom posle podne. Vetar slab i umeren, istočni. Najniža temperatura 20, najviša 29 stepeni.

VREMENSKA PROGNOZA ZA SEDAM DANA

Prema izgledima za narednih sedam dana, do 23. jula, do utorka se očekuje promenljivo oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegde nepogoda sa jakim pljuskom, velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom.

Od srede pretežno sunčano, posle podne ponegde kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Temperatura oko prosečnih vrednosti, najvisa od 26 do 31 stepen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)