MALI BOŠKO SKINUT SA RESPIRATORA: Konačno bolje vesti - "Molimo se da ovaj put bude uspešniji"

Novosti onlajn

10. 07. 2021. u 22:17

PRESLATKI dečak, šestomesečna beba Boško Gugleta, koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, retke i teške bolesti, po drugi put je skinut sa respiratora, lepa je vest koju su objavili njegovi roditelji na Fejsbuk stranici "Da i Boško pobedi SMA".

МАЛИ БОШКО СКИНУТ СА РЕСПИРАТОРА: Коначно боље вести - Молимо се да овај пут буде успешнији

Foto: Privatna arhiva

- Po drugi put, naš Boško je skinut sa respiratora, a mi se svi zajedno molimo da ovaj put bude uspešniji od prvog. Njegov oporavak je mnogo spor, pluća su mu puna sekreta, a zbog svoje bolesti ne može da se nakašlje. Ne može ni da se pomera, što dodatno doprinosi tome da se sekret lepi za pluća. On ne može mnogo toga, ali zato mi možemo umesto njega. Šaljite poruke, delite i molite se - objavili su dirljivu poruku Boškovi roditelji.

Podsetimo, ovaj mališan nedeljama je bio na respiratoru, usled pogoršanog zdravstvenog stanja. Boško nema vremena za gubljenje, te je potrebno da se što pre prikupi novac kako bi se sprečilo napredovanje ove opake bolesti.

Inače, kada je imao tri meseca, Boškovi roditelji su primetili da je dosta mirniji nego što bi trebalo da bude u tom uzrastu. Iako je slaba pokretljivost bila prisutna od samog rođenja, ona je uvek bila pravdana time da se deca razlikuju - neka su živahnija, a neka mirnija.

Foto: Facebook/Instagram/Da i Boško pobedi SMA

Prisećajući se Dušana, Boškovog brata, gledajući njegove video snimke, njihovi roditelji uočili su značajnu razliku koja je istog trenutka uključila crveni alarm.

Posle mnogobrojnih pregleda i analiza, dobili su rezultate kojih su se pribojavali. Nažalost, Bošku je uspostavljena dijagnoza SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1). Reč je o neuromišićnoj bolesti, teškoj i progresivnoj, koja može da ima i smrtni ishod. Bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Foto: Privatna arhiva

Bošku su sredstva potrebna za terapiju Zolgensma, lečenje u inostranstvu, rehabilitacije, fizikalne i okupacione terapije, za laboratorijske analize, ortopedska pomagala, medicinske aparate kao i za putne troškove i smeštaj.

Da i Boško pobedi SMA! Budimo humani!

Pomozimo Bošku!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1032 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1032 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001037970-33

Uplatom na devizni račun: 160600000103802950

IBAN: RS35160600000103802950
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)