VREDNO PRIZNANJE ZA NOVINARA "NOVOSTI": Vladimir Mitrić proglašen počasnim doktorom nauka od strane Instituta za evropske studije Roma

Novosti online

03. 07. 2021. u 18:05

NOVINAR Večernjih novosti Vladimir Mitrić iz Loznice koji je dopisnik između ostalih i za Republiku Srpsku, proglašen je počasnim doktorom nauka od strane Instituta za evropske studije Roma i istraživanje protiv zločina čovečnosti i međunarodnog prava iz Beograda.

ВРЕДНО ПРИЗНАЊЕ ЗА НОВИНАРА НОВОСТИ: Владимир Митрић проглашен почасним доктором наука од стране Института за европске студије Рома

Foto: Novosti

Mitriću je priznanje dodeljeno za značajan doprinos zbližavanju i unapređivanju odnosa između nacionalnih i etničkih zajednica na prostorima bivše Jugoslavije.

– Ovo je značajno priznanje jer svedoči o ljudskim pravima a ja smatram da svaki normalan čovjek od čobanina do akademika mora da bude borac za ljudska prava. Kako ćemo zaštititi svoje najmilije pa i svoj narod ako se planetarno ne borimo za ljudska prava svih na planeti – rekao je Mitrić.

Prema njegovim rečima planeta je naša zajednička domovina.

– Kroz svoju profesiju i rad u Dečijoj ambasadi Međaši zalažem se za poštovanje prava svakog čoveka pre svega dece jer kakvu im zemlju ostavimo takav će im život u budućnosti biti – naveo je Mitrić.

Priznanje je Mitriću danas dodeljeno u Loznici na Svečanoj sednici Srpske kraljevske akademija naučnika i umetnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a