KAMENUJU ME I LEPE SLIKE ZAKLANIH ŽENA NA ULAZU: Petković obišao Dragicu Gašić - prvu Srpkinju povratnicu u Đakovici (FOTO)

D.Zečević

28. 06. 2021. u 12:22

DIREKTOR kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa Dragicom Gašić prvom Srpkinjom koja se vratila u Đakovicu.

КАМЕНУЈУ МЕ И ЛЕПЕ СЛИКЕ ЗАКЛАНИХ ЖЕНА НА УЛАЗУ: Петковић обишао Драгицу Гашић - прву Српкињу повратницу у Ђаковици (ФОТО)

Foto: D.Zečević

- Dragica Gašić je prvi srpski povratnik u Đakovicu od 1999. godine. Ja sam se danas sreo sa njom da porazgovaramo o svemu, o problemima koji je muče ovog trenutka otkad se vratila u svoj stan i svoj rodni grad - rekao je posle sastanka sa prvom povratnicom u Đakovici Petar Petković. 

Foto: D.Zečević

On je istakao da se Dragica Gašić po povratku suočila sa mnogo čim, pre svega sa nedostatkom bezbednosti, ali i da se suočava i sa raznim pretnjama. Suočava se sa kamenovanjem njenog stanja, sa lepljenjem najrazličitijih slika preklanih žena, valjda, kako instiče, sa porukom da će tako i ona da završi. 

- Šta jedna žena Srpkinja smeta bilo kome. Ona se vraća i vratila se u svoj stan, u svoj rodni grad, tamo gde je rodila svoje dvoje dece, tamo gde je živela, tamo gde je radila. Nikome ne smeta, ona nije nikakava pretnja, zato ne možemo da razumemo da se danas baš na Vidovdan organizuje 11 različitih nevladinih organizacija i potpisuju peticiju da je proteraju iz njene rodne Đakovice, a koliko čujem, da danas organizuju i protest ispred njenog ulaza, gde ona živi - rekao je Petković i dodao da je Dragica Gašić danas i heroj i mučenik. On je dodao da je o njenom slučaju obavestio i predsednika Vučića, i da će Dragini Gašić pomoći svim vidovima pomoći koji su joj neophodni. 

Foto: D.Zečević

- Država Srbija je uz Dragicu i već smo preuzeli mere kako bi joj olakšali život - podvukao je Petković, dok je Dragica obraćajući se novinarima, plačući ispričala da je poslednjih 20 dana od kada se cratila u Đakovicu Albanci neprestano uznemiravaju, da je kamenuju, lepe plakate sa porukama kako će je zaklati, i to sve nakon što je obišla policija sa Kosova. 

Foto: D.Zečević

- Oni prate kada policija koja me obilazi ode i tada dolaze da mi lupaju na vrata, bacaju kamenje na prozore, uzvikuju, prete mi - rekla je plačući ova žena kojoj je bila jedina želja da se vrati u svoj stan i rodni grad.

Foto: D.Zečević

Iako ističe da se nadala otporu zbog njenog povratka, Dragica smatra da takvo ponašanje ničim nije zaslužila, jer je vaspitavana da nikon ne mrzi i ne napada. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest