VUČIĆ POLOŽIO VENAC NA SPOMENIK KOSOVSKIM JUNACIMA: "Srpski duh je nepokoran i nepokolebljiv i nikada nije ustuknuo pred osvajačima" (FOTO)

Tanjug

28. 06. 2021. u 09:50

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić položio je danas, povodom Vidovdana, venac na Spomenik kosovskim junacima u Kruševcu, gde se obeležava i 650 godina od osnivanja tog grada.

ВУЧИЋ ПОЛОЖИО ВЕНАЦ НА СПОМЕНИК КОСОВСКИМ ЈУНАЦИМА: Српски дух је непокоран и непоколебљив и никада није устукнуо пред освајачима (ФОТО)

Foto: S.B.

Polaganju venca prisustvovale su premijerka Ana Brnabić i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, predstavnici Vojske Srbije, Ministarstva odbrane, Grada Kruševca.

- Danas je Vidovdan, dan kada se sve vidi, kada se vidi ko je vera, a ko nevera. Srpski duh je nepokoran i nepokolebljiv i nikada nije ustuknuo pred osvajačima. Vi danas ovde u Kruševcu najbolje pokazujete kako je to ostati, postojati i gledati u budućnost - rekao je Vučić.

Spomenik kosovskim junacima je simbol Kruševca od Vidovdana 1904. godine, kada ga je otkrio kralj Petar Prvi Karađorđević povodom proslave stogodišnjice Prvog srpskog ustanka. Kamen-temeljac je, povodom proslave 500.godina Kosovske bitke , postavio kralj Aleksandar Obrenović 1889. godine.

Povodom jubileja grada, u Kruševcu će biti održana posebna sednica vlade, koja je zakazana za 9.30 sati, a kojoj će, osim premijerke Ane Brnabić i članova vlade, prisustvovati i predsednik Srbije.

Vučić će nakon sednice obići rekonstruisani Dijagnostički centar.

U okviru obeležavanja Vidovdana i jubileja grada, u nekadašnjoj srpskoj prestonici biće otvorena kancelarija Fondacije za srpski narod i državu.

Nakon sednice vlade, premijerka Brnabić, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministar bez portfelja zadužen za za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović prisustvovaće prezentaciji projekta dogradnje i opremanja Regionalnog industrijskog tehnološkog parka.

Premijerki Brnabić će biti uručena Vidovdanska nagrada, najveće priznanje grada Kruševca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)