NAKON TROPSKOG DANA STIŽE HLADAN TUŠ! U narednih sat vremena pljuskovi sa grmljavinom i gradom - na udaru će biti ovi delovi zemlje

Novosti onlajn

19. 06. 2021. u 17:45

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na pljuskove sa gradom i grmljavinom koje se tokom narednog časa očekuje u istočnim i jugoistočnim krajevima.

НАКОН ТРОПСКОГ ДАНА СТИЖЕ ХЛАДАН ТУШ! У наредних сат времена пљускови са грмљавином и градом - на удару ће бити ови делови земље

Foto: Tanjug

Nevreme se očekuje u oblasti između Majdanpeka, Žagubice i Kučeva i sporo će se izmeštati ka Paraćinu i Rtnju, navodi se u upozorenju.

Foto: Printscreen/RHMZ

Republički hidrometeorološki zavod Srbije je i ranije tokom dana upozorio da se u istočnim i jugoistočnim krajevima očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom, obilnijim pljuskovima i jakim vetrom.

Vremenska prognoza za naredne dane

Podsetimo, u danima pred nama u pojednim delovima Srbije očekuju se pljuskovi, koji su mahom rezervisani za južne delove zemlje, dok se od početka iduće sedmice očekuju i prave tropske temperature koje će prelaziti 37 stepeni Celzijusa.

Upravo takvi vremenski uslovi smetaće na prvom mestu meteoropatama, ali i onima koji imaju poteškoća sa respiratornim organima usled teškog i vlažnog vazduha, a koji će doći kao posledica velikih temepratura i padavina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista