DARIJI KISIĆ TEPAVČEVIĆ ZABRANJEN DOLAZAK NA KOSMET: Petar Petković - Uprkos najavljenoj poseti Priština sprečila profesorku da ode na posao

Novosti online

10. 06. 2021. u 23:38

PRIŠTINSKE vlasti zabranile su večeras ministarki za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dariji Kisić Tepavčević da poseti Kosovo i Metohiju, iako je najava za posetu poslata na vreme i u skladu sa svim procedurama, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

ДАРИЈИ КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ ЗАБРАЊЕН ДОЛАЗАК НА КОСМЕТ: Петар Петковић - Упркос најављеној посети Приштина спречила професорку да оде на посао

Foto: Tanjug/S:A

Prof. dr Kisić Tepavčević je u sklopu svojih redovnih aktivnosti trebalo da sutra i prekosutra, kao profesor Medicinskog fakulteta Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, na Katedri za epidemiologiju održi ispit studentima treće godine. 

Profesorka Kisić-Tepavčević je dolazak na Kosovo i Metohiju najavila u svojstvu profesora, a ne u svojstvu ministra, navodi se u saopštenju.

- Međutim, vlasti u Prištini večeras su bez ikakvog obrazloženja ili razloga, preko prištinskog oficira za vezu odbile da prof. Kisić-Tepavčević dozvole sutrašnju posetu, kojoj Priština na ovaj način brutalno sprečava odlazak na posao. - ističe Petković.

Istovremeno, bez obrazloženja je odbijena i molba grupe od 39 hodočasnika iz centralne Srbije koji su za predstojeći vikend želeli da obiđu više svetinja na Kosovu i Metohiji. 

- Po sredi je nastavak brutalnog kršenja postignutih sporazuma o slobodi kretanja i sporazuma o posetama dogovorenih i potpisanih u Briselu između Beograda i Prištine - poručio je Petković.

Skandaloznom politikom zabrana i barijera Priština po ko zna koji put demonstrira svoje anticivilizacijsko opredeljenje i jasno stavlja do znanja da se protivi svemu srpskom. 

Očigledno je da prištinski političari na čelu sa Aljbinom Kurtijem nemaju valjanu argumentaciju sa kojom bi došli za pregovarački sto u Briselu sledeće nedelje, pa se sada služe ovakvim potezima koji direktno potkopavaju dijalog. 

- Evropska unija kao garant potpisanih sporazuma i posrednik u dijalogu ne sme ostati nema na ovakve jednostrane poteze Prištine i očekujem njihovu jasnu reakciju. - saopštio je večeras direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)