STRAŠAN ČIN NAD DETETOM: Ružić o seksualnom zlostavljanju u Bačkom Jarku

Lj.P.

26. 05. 2021. u 16:03

U OŠ "Slavko Rodić" u Bačkom Jarku dogodio se slučaj nasilja trećeg nivoa 18. maja 2021. godine, o čemu je odmah obavešteno Ministarstvo i Školska uprava Novi Sad.

СТРАШАН ЧИН НАД ДЕТЕТОМ: Ружић о сексуалном злостављању у Бачком Јарку

Foto Tanjug

Škola je prijavila slučaj i policiji, kao i nadležnom Centru za socijalni rad. Plan zaštite se sprovodi na nivou škole, kao i plan pojačanog vaspitnog rada sa počiniocima U događaju su učestvovala tri učenika, dva učenika 8. razreda i jedan 7. razreda.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić tim povodom je izjavio:

-Ovo je strašan čin nad detetom kojem je potrebna naša posebna podrška i pažnja. Svaki oblik nasilja, a pogotovo vršnjačkog, zahteva najoštriju osudu. Svi zajedno, kao društvo, treba da radimo na prevenciji kako se ovako nešto ne bi više dešavalo i da više pažnje posvetimo razgovorima sa decom kako bismo i najmanje naznake za ovakva dela eliminisali.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja posebnu pažnju poklanja zaštiti dece i učenika od svih oblika nasilja i diskriminacije i intenzivno radi na što većoj inkluziji dece iz osetljivih grupa. Uspostavljene su procedure zaštite učenika od svih oblika nasilja koje su ustanove obrazovanja i vaspitanja u obavezi da sprovode.

U ovom konkretnom slučaju drago mi je da svi smo odmah reagovali kako bi se pre svega pružila podrška napadnutom detetu i njegovim roditeljima i sankcioniasli počinici. Drago mi je da su nadležni organi promptno reagovali i da su podete krivične prijave počinioca.

Iskreno veoma žalim i mnogo me je uznemirilo sve što se dogodilo - rekao je ministar Ružić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća