Dvoje osumnjičenih za izazivanje požara: Krivične prijave u Pljevljima

Novosti online / M. D.

ponedeljak, 06. 07. 2020. u 13:23

Двоје осумњичених за изазивање пожара: Кривичне пријаве у Пљевљима

Požar kod Pljevalja / Foto Služba zaštite i spasavanja

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima sumnja da su D. Š. i V. O. počinili krivično delo izazivanje opšte opasnosti, odnosno izazvali požar koji se dogodio početkom 7. aprila u selima Mataruge i Ljutići

PLjEVLjA – Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima sumnja da su D. Š. i V. O. počinili krivično delo izazivanje opšte opasnosti, odnosno izazvali požar koji se dogodio početkom 7. aprila u selima Mataruge i Ljutići, u opštiniPljevlja.

Upravi policije – Centru bezbednosti Pljevlja je naloženo da se protiv tih osoba podnese krivična prijava za navedeno krivično delo u redovnom postupku, saopštila je Nataša Bajčeta portparolka ODT Pljevlja.

Podsećanja radi, početkom aprila ove godine, u selima Mataruge i Ljutići, pojavio se požar trave i niskog rastinja koji je potpomognut vetrom se proširio na visoke šume, a zatim ugrozio i objekte.

Pored pljevaljskih vatrogasaca, koji su požar gasili više dana, intervenisali su i avioni Direktorata za vanredne situacije, a u gašenje požara uključio se i helikopter Ministarstva odbrane i pripadnici Vojske.

Foto Ministarstvo odbrane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije