Zvanična Podgorica se odriče VELIKOG NjEGOŠA!

Novosti onlajn/V.K.

nedelja, 05. 07. 2020. u 09:36

Званична Подгорица се одриче ВЕЛИКОГ ЊЕГОША!

Foto: Wikipedia

Cnogorska Uprava za dijasporu odbila je projekat da Razvojni centar Crnogoraca „Kosovo“ ponese ime "Vladika crnogorskogi"
CRNOGORSKA Uprava za dijasporu odbila je projekat da Razvojni centar Crnogoraca „Kosovo“ ponese ime "Vladika crnogorskogi".

Ovu vest saopštio je Slobodan Vujičić, a prenosi „Kosovo onlajn“, navodeći da je Uprava za dijasporu Crne Gore u svom obrazloženju „služeći se neistinom optužila njihovo udruženje da de fakto ne obavlja poverenu misiju institucionalne saradnje i jačanja identiteta crnogorskih iseljenika na Kosovu“.

- Ovim licemernim obrazloženjem crnogorski režim nastavlja sa represivnim merama prema sopstvenom narodu na Kosovu samo zato što smo 2019. godine na vanrednim parlamentarnim izborima potpuno prirodno podržali Srpsku listu, zato što smatramo da je usvojeni Zakona o slobodi veroispovesti neustavan i diskriminatorski, zato što smatramo da je nasilnički napad na Budvu udar na ustavni poredak Crne Gore i na kraju zato što smo se drznuli da očuvanje našeg sveukupnog položaja i jačanje crnogorskog identiteta na prostorima kosovske zemlje gradimo na temeljima filozofije i misli crnogorskog vladike i vladara Njegoša - navodi se u saopštenju, uz naglasak da „ono što međunarodna javnost, ali posebno javnost u Crnoj Gori mora znati, jeste da je crnogorski režim nakon rata na Kosovu de fakto činio sve da zatre sve što je svedočilo o crnogorskom kulturnom identitetu“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Шатор

06.07.2020. 10:48

Званична Подгорица се одрекла српства, тиме и Његоша. Његош је био владика Српске православне цркве, како да га се не одрекну. Кад би био промил сумње Његошевог идентитета, по хрватском, бошњачком и другим конвертитиским моделима биле би исплетене енормне количине лажи и обмана како би се оспорило Његошево српско поријекло. Али Велики Владика им није оставио ни промил шансе. То их доводи до лудила.