Direktor policije Veljović na tajnoj sednici govorio o ubistvu urednika Dana: Znaju ko je presudio Dušku Jovanoviću?

S. ĐOKIĆ

četvrtak, 02. 07. 2020. u 11:20

Директор полиције Вељовић на тајној седници говорио о убиству уредника Дана: Знају ко је пресудио Душку Јовановићу?

Veselin Veljović

To je otkrio pre dva dana iza zatvorenih vrata na Odboru za bezbednost i odbranu
DIREKTOR Uprave policije Veselin Veljović zna ko je sve 27. maja 2004. godine bio u automobilu iz kojeg su ispaljeni rafali u glavnog i odgovornog urednika "Dana" Duška Jovanovića, ali i ko je ispalio smrtonosne hice. To je otkrio pre dva dana iza zatvorenih vrata na Odboru za bezbednost i odbranu, kada je ponovio da je ovaj zločin za policiju operativno rasvetljen.

Sestra ubijenog novinara i poslanica SNP-a Danijela Pavićević kazala je novinarima da će zbog novih informacija u ovom slučaju članovi Odbora iz redova opozicije zatražiti hitnu sednicu.

- Veljović je ponovio da je ubistvo operativno rešeno što je rekao i ranije, kao i da policija zna ko je bio u autu i ko je to uradio one noći. S obzirom na to da je to veoma važna informacija iskazao je još i spremnost da dođe na posebnu sednicu Odbora za bezbednost, a na kojoj bi morali prisustvovati i predstavnici tužilaštva. Za nas je to veoma važna informacija i mi, kao opozicioni članovi Odbora za bezbednost i odbranu odlučili smo da zakažemo hitnu sednicu tog odbora koja će biti tematska i na kojoj će biti raspravljano o tome - kazala je Pavićevićeva.

Ona baš kao i njen kolega Srđan Milić (SNP) očekuje da će se nakon više od 16 godina saznati i ko je nalogodavac zločina. Sestra ubijenog novinara dodaje da sve ono što bude Veljović kazao na toj sednici mora biti potkrepljeno dokazima i da bi bilo elementarno odgovorno da se predstavnici tužilaštva odazovu pozivu.

OPTUŽENI

Vlasnik i glavni urednik "Dana" ubijen je nakon što je izašao iz redakcije. Za učešće u ubistvu do sada je optužen jedino Podgoričanin Damir Mandić, kome je Apelacioni sud u aprilu 2017. potvrdio presudu za saučesništvo i osudio ga na 18 godina zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije