PLjEVLjA - Direktor udruženja Saradnja za budućnost-Crna Gora-Srbija-Republika Srpska i funkcioner Demokratskog fronta Vladislav Bojović, saopštio je da crnogorska vlast hoće da ugasi i Crkvu i sezonu.

- Zabrana ulaska u Crnu Goru samo za putnike iz Srbije jeste tragikomična činjenica i jasna poruka turistima iz Srbije da nisu poželjni u Crnoj Gori. To je poruka prema kojoj treba da se odrede posebno turistički radnici, ugostitelji i mali privrednici u Crnoj Gori pošto će, uz građane koji ne mogu da posete svoje najbliže i uz posledice po ukupnu ekonomiju Crne Gore, oni pretrpeti najveću štetu - saopštio je Bojović, dodajući da se crnogorska vlast očigledno utrkuje sa Hrvatima i Albancima ko će više neprijateljstva da ispolji prema Srbima i Srbiji, zbog čega najviše ispaštaju građani i ekonomija Crne Gore.

- Ne bi nas začudilo ni da vlast u Crnoj Gori uvede takse od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i Republike Srpske, po uzoru na Ramuša Haradinaja - kazao je Bojović.

Prema njegovim rečima, umesto da se Crna Gora ugleda na Srbiju, iskoristi model i pozitivan tempo ekonomskog razvoja Srbije i da prihvati više puta ponuđenu saradnju, vlast u Crnoj Gori vodi suludu neprijateljsku politiku prema Srbiji.

- S druge strane, u ambijentu progona, diskriminacije i represije prema svemu što je srpsko u Crnoj Gori, treba naglasiti, da nije bilo pomoći i podrške od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, srpska udruženja i institucije u Crnoj Gori bile bi ugašene, što bi za posledicu imalo još veću asimilaciju Srba u Crnoj Gori - kazao je Bojović.