GRAD Beograd formira magacin u kojem će se čuvati neophodna oprema za situacije koje mogu da se dogode u budućnosti. U narednih nekoliko meseci obaviće se nabavka i druge neophodne robe, kako bi jesen dočekali sa spremnim magacinom, a Gradski zavod za javno zdravlje će odrediti koliko će robe biti.

- Došao je trenutak da ispraznimo naš privremeni magacin u Skupštini Grada Beograda, jer od kako je počela pandemija, tu smo skladištili maske i drugu zaštitnu opremu. Opremu koja nam je preostala, sada prebacujemo u novi magacin - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Očekujemo da to budu količine od milion maski, milion rukavica, više stotina hiljada zaštitnih odela, kreveti na rasklapanje, stanice za preradu vode

Kako je istakao Vesić, ukidanjem sistema civilne zaštite i teritorijalne odbrane pre više decenija, u zemlji su nestali magacini sa opremom koja je bila važna za ovakve situacije.

- Lokalne samouprave više nisu imale magacine u kojima su bili kreveti na rasklapanje, šatori, privremene bolnice i sve ono što je neophodno kada se desi neka vanredna situacija - kazao je Vesić.