Uprkos koroni, radovi se nastavljaju: Užurbano na gradilištima

S. B. M.

20. 03. 2020. u 09:41

Упркос корони, радови се настављају: Ужурбано на градилиштима
Obnova Savskog trga, Karađorđeve i Partijarha Pavla se nastavlja. U blizini Stare železničke stanice se crni asfalt

UPRKOS sve većem broju zaraženih od virusa korona i novim merama Vlade za njegovo suzbijanje, radovi na važnim infrastrukturnim projektima se nastavljaju. Gradilište na Savskom trgu, u Karađorđevoj ulici, kao i u Bulevaru patrijarha Pavla su otvorena.


Na Savskom trgu, koji bi prema poslednjim najavama trebalo da bude završen do Vidovdana, radovi teku punom parom. Radi se na postavljanju tramvajskih šina na delu od Nemanjine ka Savskoj ulici, kao i na samom platou. A zacrnio se i asfalt.


Prema rečima gradskog urbaniste Marka Stojčića, pomeranja rokova ne bi trebalo da bude, ukoliko Vlada ne donese odluku da se zatvore i gradilišta.


- Pratimo situaciju, ali zasada radnici rade po planu, uz pridržavanje svih mera bezbednosti. Naravno, kao i svuda, oni sa hroničnim bolestima ostali su kod kuće - navodi Stojčić.


Pošto je firma koja radi na Savskom trgu zadužena i za proširenje Bulevara patrijarha Pavla radovi su tamo za nijansu sporije odvijaju, ali nisu stali.


Živo je i na Savskom keju duž Karađorđeve ulice. I tu se ubrzano radi na završetku i uređenju parka koji će ulepšati ovaj deo grada.


Radnici bi uskoro trebalo i da krenu sa drugom fazom radova na plotou Raše Popova u Ulici 27. marta. Prema Stojčićevim rečima, Grad neće počinjati radove na novim projektima dok se ne smiri situacija sa virusom korona. Zato će se odložiti planirano uređenje pjaceta, ali i popločavanje i rekonstrukcija ulica poput drugog dela Ulice Strahinjića Bana.


RADOVI NE STAJU


VIRUS pak nije odložio radove na asfaltiranju pojedinih saobraćajnica u gradu, popus Slobodana Lale Berberskog na Zvezdari i Mile Dimić u Rakovici. Nisu stali ni radovi na proširenju kanalizacione mreže, poput onih u Ulici Veselina Čajkanovića na Zvezdari ili u naselju Ravan u Grockoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije