TRADICIONALNO 26. svetosavsko takmičenje u besedništvu održano je sinoć na Pravnom fakultetu, gde je svoje govorničke veštine "ukrstilo" 12 takmičara. Najbolja govornica i apsolutna pobednica je Kristina Omerović, studentkinja treće godine, koja je, po mišljenju stručnog žirija, ali i publike, zaslužila ovo laskavo priznanje.

U prepunom amfiteatru "Radomir D. Lukić", popularnoj "petici", dvanaestoro najhrabrijih studenata odvažilo se da pred svojim kolegama, profesorima i eminentnim stručnim žirijem iznese svoje stavove o mnogobrojnim aktuelnim temama.


Pobednica ovogodišnjeg takmičenja Kristina Omerović izabrala je da govori na slobodnu temu "Ratnik svetlosti". Svojim stavom, samopouzdanjem i odličnim oratorskim sposobnostima oduševila je sve prisutne, a njenu besedu publika je nagradila ogromnim aplauzom.


Pročitajte i: Đaci uskliknuli Svetom Savi: U školama širom Srbije obeležena slava


- Ratnik svetlosti je metafora nas mladih koji pokušavamo da nađemo svoj put - istakla je Kristina posle značajne pobede u veoma jakoj konkurenciji.


Besednike su ocenjivali dr Ljiljana Mrkić Popović, redovni profesor FDU, Ratomir Rale Damjanović, književnik, dramski umetnik Ivan Bekjarev, dr Zoran Mirković, dekan Pravnog fakulteta, i dr Sima Avramović, redovni profesor Pravnog fakulteta.