KARAĐORĐEVA ulica, na delu od Nemanjine do Mihaila Bogićevića, od suvote je zatvorena za saobraćaj. Zbog radova na rekonstrukciji Savskog trga, ovaj potez biće neprohodan do 30. marta. Ukinuto je stajalište Savski trg, a više od 20 gradskih i prigradskih autobuskih i nekoliko tramvajskih linija vozi izmenjenim trasama.

Već prvog dana radova, povremeno su se stvarale gužve, pogotovo jer pojedini vozači autobusa na međunarodnim linijama nisu znali za izmene, pa su do dolaznog perona BAS-a pokušali da dođu kroz neku od sporednih ulica oko Karađorđeve.

Autobusi sa linija 78 i 83 ka Trgu Slavija, posle Brankove ulice, skreću u Kraljice Natalije, posle čega voze kroz Kneza Miloša do Nemanjine ka Slaviji. U povratku, iz Nemanjine idu u Gavrila Principa, pa Pop Lukinom do Brankovog mosta i dalje redovnom trasom. Vozila javnog gradskog prevoza na linijama 46, 51, 91, 92, 511, 551, 553, 601 u smeru ka Savskom trgu saobraćaju ulicama Drinskom, Sarajevskom, Hajduk Veljkovim vencem, Balkanskom do stajališta Nemanjina koje trenutno ima funkciju poslednje stanice.

POJAČANA LINIJA 11 DOK traju radovi, linija 11 biće pojačana. Iz Sekretarijata za javni prevoz preporučuju putnicima da koriste upravo ovu liniju na stanici "Ekonomski fakultet" kod ulaza u BAS, kako bi došli do Ušća i Ulice Milentija Popovića.

Prigradske linije iz Obrenovca, Lazarevca, Sopota i Mladenovca u smeru ka BAS-u voze novim Bulevarom Vudroa Vilsona, a krajnje stajalište je Durmitorska. Novom saobraćajnicom voze i u smeru ka ovim opštinama, a u Ulici Nikolaja Kravcova upostavljeno je privremeno stajalište, na oko 30 metara ispred raskrsnice sa Savskom ulicom.

PROČITAJTE JOŠ - Savski trg po ideji španskog autorskog tima

Umesto na Stari savski most, tramvaji 7 i 9 idu preko Mosta na Adi, odnosno Savskom, Bulevarom vojvode Mišića, Mostom na Adi, Bulevarom heroja sa Košara, Đorđa Stanojevića, Bulevarom Milutina Milankovića, Ulicom antifašističke borbe i dalje uobičajenom putanjom. Linija 11 ide Starim savskim mostom, Zemunskim putem, Milentija Popovića, Bulevarom Milutina Milankovića, Antifašističke borbe i dalje redovnom trasom.