Koncert mališanina iz Gruzije i Srbije u Pozorištu na Terazijama: Muzika anđela za pomoć Tiršovoj

Š. M.

12. 12. 2019. u 00:27

Концерт малишанина из Грузије и Србије у Позоришту на Теразијама: Музика анђела за помоћ Тиршовој

Detalj sa nastupa Foto P. Milošević

Sa blagoslovom Patrijarha Irineja i Patrijarha Ilije iz Gruzije, na događaju se predstavilo 150 dece iz nižih i srednjih muzičkih škola Srbije, kao i 28 mališana iz Gruzije
HUMANITARNI koncert "Muzika anđela", čiji je prihod od prodaje ulaznica namenjen mališanima koji se nalaze na lečenju u dečjoj klinici u Tiršovoj, održan je u prepunoj sali Pozorišta na Terazijama. Sa blagoslovom Patrijarha Irineja i Patrijarha Ilije iz Gruzije, na događaju se predstavilo 150 dece iz nižih i srednjih muzičkih škola Srbije, kao i 28 mališana iz Gruzije, koji su specijalni gosti ovog događaja.

Na početku manifestacije prisutnima se obratio Episkop Stefan, koji je otvorio zajedničko koncertno veče srpske i gruzijske dece.

- Pored naše imamo i prekrasnu zastavu velikog gruzijskog pravoslavnog naroda. Veliki je blagoslov što su i oni tu, jer ćemo imati priliku da malo bolje upoznamo njihovu veru, običaje i kulturu. Prenosim blagoslove Patrijarha Irineja, i nadam se da je ovo uspešan početak nove saradnje između dve zemlje - istakao je Episkop Stefan.

Posle početnog intoniranja himni Srbije i Gruzije koje je izveo dečji hor "Amadeus", prisutnima su se predstavila deca, talenti naše zemlje, a posle toga igrom i pesmom mališani iz bivše sovjetske republike.

Sav prihod od ulaznica, koje su koštale 400 i 600 dinara, namenjen je mališanima koji se leče u dečjoj klinici u Tiršovoj.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije