Festival Sladak život: Na tacni - 200 vrsta slatkiša

A. VOJINOVIĆ

nedelja, 17. 11. 2019. u 09:20

Фестивал Сладак живот: На тацни - 200 врста слаткиша

Foto: K. Mihajlović

Ulaznica 250 dinara, za decu do 10 godina besplatno
DRUGI festival poslastica i slatkiša "Sladak život" počeo je juče u prostorijama Doma omladine, a proizvođači su za sve posetioce pripremili više od 200 vrsta delikatesa iz Srbije i raznih krajeva sveta.

Pred ljubiteljima slatkiša našao se širok dijapazon ukusnih poslastica - krupnih i sitnih kolača, torti, čokolada, svilenih bombona, ćeten alve, gumenih i žele bombona, slatkih kremova, sladoleda, sutlijaša, ratluka, meda, medenjaka, čokoladnih suvih šljiva, baklava, urmašica, domaćih pita od ručno rađenih kora po tradicionalnoj recepturi, slatka od jagoda, višanja i ljutih paprika.

PROČITAJTE JOŠ -Beogradske priče: Misterija prvog kružnog toka

Poslastičari iz Pančeva nudili su sugrađanima slatke đakonije bez belog šećera, domaću nutelu napravljenu po specijalnoj recepturi, espreso kafu sa pirinčanim mlekom, a najzanimljivija je bila mala čokoladna fontana u koju se umakao voćni ražnjić.

Osim poslastica iz Srbije, izlagači su predstavili i ukusne kreacije iz sveta poput tradicionalnog brazilskog deserta - brigdadeira, turskog ratluka sa čokoladom, zatim kolače izrađene po originalnim francuskim recepturama i ruske medenjake kozule.Za sve ljubitelje zdravih slatkiša koji paze na svoju liniju proizvođači su pripremili voćne barove bogate vlaknima i bez šećera, vegan buter sa tamnom čokoladom i voćem, smutije, sušene šljive i kruške... A tu su i hladno ceđena mleka od orašastih plodova badema, lešnika, indijskog oraha i kikirikija.

Festival "Sladak život" otvoren je još danas od 10 do 20 časova. Cena ulaznice je 250 dinara, a deca do deset godina u pratnji roditelja imaju slobodan ulaz.

SAPUNI OD ČOKOLADE
PROIZVOĐAČI su na festivalu "Sladak život" nudili i sapune od čokolade! Poslastičar sa Zvezdare ih je po specijalnom receptu pripremio za ovu manifestaciju. Osim sapuna, iz svoje radionice izdvaja i labelo od čokolade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije