PROBLEMI sa kanalizacionom mrežom, koji su više od pola godine mučili žitelje donjeg dela naselja Vojvoda Vlahović, na međi Voždovca i Zvezdare, nedavno su privremeno rešeni. To znači da žitelji tridesetak zgrada bar privremeno mogu da odahnu. Trajno rešenje je jedino moguće izgradnjom kolektora, čijim završetkom bi se stekli uslovi za uređenje glavne ulice u ovom delu prestonice.

Kako, za "Novosti", kažu iz Udruženja građana "Moje naselje", stanovnici voždovačkog dela naselja od maja se muče sa fekalnim vodama, jer su popucale cevi i sadržaj je počeo da se preliva u njihova dvorišta i kuće. U Mitrovdanskoj ulici se zbog izlivanja odronio deo puta, a 50 metara ispod te saobraćajnice formirano je veliko fekalno jezero.

- Na našu inicijativu i uz pomoć grupe investitora, situacija je privremeno rešena, tako što su ugrađene nove kanalizacione cevi pored postojećih, koje su bile prečnika F-200 i koje su pod velikim pritiskom popucale. Zamenjena je cela linija do prvog šahta cevima promera f-300 u dužini od sto metara i instaliran je još jedna prelivni šaht - ističu iz Udruženja. - Čitav posao koštao je nekoliko hiljada evra, a završen je za jedan dan. Tako smo privremeno sanirali problem za 30 zgrada i oko 1.000 stanovnika.

PROČITAJTE JOŠ - Stojčić: Most će biti tamo gde budu želeli građani

Iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" ističu za naš list da je deo sistema koji je u njihovoj nadležnosti u ovom naselju u ispravnom i funkcionalnom stanju.


NELEGALNO POSTAVLjALI MREŽU

PREMA rečima jednog od žitelja ovog dela prestonice, investitori pojedinih objekata u naselju kupili su okolne njive i preko njih, po mraku, nelegalno sprovodili cevi, koje su spajane na postojeću voždovačku kanalizaciju. U dvorištu njegove kuće, kako kaže, nije moglo da se "opstane" od fekalija i smrada, posebno uveče kad padne pritisak.