Beograd dobio prvu Banku rakije (FOTO)

A. Mikata

18. 10. 2019. u 15:29

Београд добио прву Банку ракије (ФОТО)

Branko Nešić i Miodrag Popović -Foto: A. Mikata

Prva Banka rakije otvorena je u Beogradskoj urbanoj destileriji i u njemu će turisti moći da probaju 20 vrsti rakija koje se proizvode od srpskog voća na – Dorćolu
BEOGRAD je dobio mesto na kojem se turistima promoviše rakijska kultura, a Banka rakije je uvrštena u ponudu Turističke organizacije Beograda.


Prva Banka rakije otvorena je u Beogradskoj urbanoj destileriji i u njemu će turisti moći da probaju 20 vrsti rakija koje se proizvode od srpskog voća na – Dorćolu.


- Svi peku rakiju na dedovom imanju, pa i mi nudimo turistima da na licu mesta, iz proizvodnje, probaju rakiju - kaže Branko Nešić iz Beogradske urbane destilerije.


Pročitajte još: Srpska rakija u Kini


- Banka rakije je najveselija na svetu banka.


Rakija je deo tradicije srpskog naroda, a turisti smatraju da je to naše nacionalno piće.- Dobra rakija je bolja od dobrog viskija - kaže Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda. - Nadam se da će u svetu postati popularna kao viski.KO TE ŠLjIVI


Banka rakije bolje od finansijskih institucija umnožava zaradu, jer rakija godinama vredi sve više. Ovo mesto je deo Rakijske ture tokom koje turisti mogu da čuju šta znači "ko te šljivi" i šta je "šljiva na vratu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)