TAKSISTI najvećih beogradskih taksi udruženja nastavili su i danas blokadu prestonice. Kao i prošle i ove nedelje, u 12 sati kol centri prestali su da rade, a protest se, kao i ranijih dana, održava po ustaljenoj satnici i poznatim trasama.

Oni su u podne ponovo krenuli sa okupljanjem na četiri dobro poznate lokacije - Obrenovački put, Kumodraška, Blok 70 i od hale "Aleksandar Nikolić", odakle kolonama idu do centra grada, Nemanjine, Kneza Miloša i zgrade Vlade Srbije.

Kolone vozila došle su do Vlade Srbije. Sve je blokirano, napravljen je "krst" u Kneza Miloša i Nemanjinoj. Na ulicama je mnogo više taksista nego prethodnih dana.

Dečanska je blokirana u smeru ka Terazijskom tunelu. Vozila sa Novog Beograda stigla su preko Brankovog mosta. Taksisti koji nisu u koloni stoje na taksi stajalištima, ali ne primaju mušterije.

Prvi but je blokirana i Takovska ulica, u smeru ka Glavnoj pošti. Linije javnog prevoza koje voze ulicama koje su taksisti blokirali sada saobraćaju izmenjenim terasama. Zato je veliki broj sugrađana primoran da pešači od Mostara do Bulevara kralja Aleksandra ili od Vuka do centra.

PROČITAJTE JOŠ - TAKSISTI ISPRED ZGRADE VLADE: Sledeće nedelje protesti od 14 do 17 časova, uvode se još dve trase, u planu blokada Slavije i mosta Gazela! (FOTO)


Foto S.Milošević

Na uglu Kneza Miloša i Trga Nikole Pašića izbio je incident. Pešak je, pokušavajući da pređe ulicu dok je prolazila kolona taksista, opsovao jednog od njih. Vozač je iskočio iz auta i napao mladića pred očima policajaca. Odmah je reagovano, razdvojeni su, mladić je pobegao, a taksisti su se vratili u svoja vozila.


Foto S.Milošević

Foto S.Milošević


Foto: P. Milošević


Foto: P. Milošević

- Hvala svima što ste došli. Odmah želim da vam kažem da nije istina da je Ministarstvo saobraćaja tražilo izmenu Zakona o prevozu putnika. Ujedno, pojedine političke partije nas pozivaju na rušenje Ministarstva i Vlade. Mi nismo zato ovde već tražimo poštovanje zakona - rekao je Aleksandar Bijelić, predsednik Saveza taksi udruženja Srbije. - Zato pozivamo Anu Brnabić da počne sa sprovođenjem zakona i kažemo joj da nećemo prihvatiti njen zahtev da se sklonimo sa ulice da bismo razgovarali.


Protest se završava, kiša koja je počela da pada skratila je govore. Taksisti se razilaze.


Foto: P. Milošević


Sudeći po ranijim najavama protest će po ustaljenom režimu i satnici da se održi još u petak. Sledi pauza tokom vikenda, a zatim se od sledeće nedelje očekuje najavljena radikalizacija protesta. Dodaju se još dve trase i najavljeno je paralisanje mosta Gazela i trga Slavija u popodnevnom špicu, od 14.00 do 17.00 časova.
Foto: P. Milošević
Foto: P. Milošević


Foto: P. MiloševićFoto: P. Milošević


Foto: P. Milošević


Foto: P. Milošević