TAKSISTI ISPRED ZGRADE VLADE: Sledeće nedelje protesti od 14 do 17 časova, uvode se još dve trase, u planu blokada Slavije i mosta Gazela! (FOTO)

L. Đ. T./Novosti online

07. 10. 2019. u 13:16

ТАКСИСТИ ИСПРЕД ЗГРАДЕ ВЛАДЕ: Следеће недеље протести од 14 до 17 часова, уводе се још две трасе, у плану блокада Славије и моста Газела! (ФОТО)

Foto: K. Mihajlović/L.Đ.T.

Do kraja nedelje protesti se neće menjati, ali su prevoznici spremni za promene
UKOLIKO im ne budu ispunjeni zahtevi, taksisti će sledeće nedelje da protestuju u popodnevnom špicu i uvešće još dva pravca, trase, iz kojih će ići ka centru Beograda. Do kraja nedelje protesti se neće radikalno menjati, ostaće u suštini iste trase i satnica kojima će ići ća zgradi Vlade i Nemanjinoj. Dogovoreno je da svi taksi prevoznici koji imaju aplikacije dobiju i panik taster koji će da koriste kada budu ugroženi.

Ovo je saopšteno ispred zgrade Vlade Srbije, gde su se okupili taksisti nastavljajući tako proteste koje su započeli prošle nedelje. Današnji protest je počeo oko 12, ali su taksisti pristizali do posle 14 časova. Kao i prošle nedelje okupili su se na četiri lokacije od 12, da bi oko posle protestne vožnje oko 13 časova većina se zaputili ka centru grada, ka zgradi Vlade Srbije.
Grupa iz pravca Novog Beograda je kasnila i ka centru, ka Vladi, stigla je tek oko 14 časova. Kasnile su i njihove kolege iz drugih delova grada, u Nemanjinu i Kneza Miloša stizali su i posle 14 časova. Kao i tokom ranijih protesta, građane su besplatno vozili u centar grada.

Centar grada je bio blokiran u 12.45, kada je obustavljen saobraćaj u Kneza Miloša i Nemanjinoj.

Taksisti su se okupili do 14.30. Tada im se ispred Vlade obratio Aleksandar Bijelić, predsednik Saveza taksi udruženja Srbije. On je obavestio okupljene da se dogodio verbalni incident između jednog od šrajkača i pripadnice MUP. On se izvinio policajki, pa uputio izvinjenje svim građanima Beograda, rekavši da taksiste “mediji satanizuju, ali da se taksisti samo bore jer su u pravu i da se bore za pravdu”.

NOVE TRASE PROTESTA

TRASA 1: Novi Beograd - Jurija Gagarina, most Gazela, Savska i ulaziće u Nemanjinu

TRASA 2: Standardna trasa sa Novog Beograda

TRASA 3: Hala Pionir - jedna istom trasom

TRASA 4: Hala Pionir, Zdravka Čelara, Starine Novaka, Beogradska, Slavija - gde je planirano zadržavanje

TRASA 5: Voždovac

TRASA 6: Obrenovački put


PROČITAJTE JOŠ - Dolazak Erdogana i protest taksista - kolaps u najavi, ako već morate da idete - zaobiđite ove delove grada!- Sinoć smo imali sastanak, govorili smo i o bezbednosti koja nam je ugrožena - rekao je Bijelić. - Dogovorili smo se da svi koji imaju aplikacije dobiju i panik taster. Kada kolegabude smatrao da je ugrožen pritisnuće panik taster i svi centri biće blokirani. Sledeće nedelje ćemo organizovati proteste od 14 do 17 časova, u vreme kada se građani vraćaju sa posla.Do sledeće nedelje protesti se neće radikalno menjati, ostaće u suštini iste trase i satnica kojima će ići. Radikalizacija će nastupiti tek sledeće nedelje ukoliko se do tada ne postigne neki dogovor, odnosno ne ispune ciljevi.Bijelić je rekao da im se od utorka pridružuju kolege iz Novog Sada i pozvao taksiste koji rade noću da im se priključe.

Saopšteno je i da je i tokom današnjeg protesta prikupljan novac za Sofije Nakić (16), koja boluje od sarkoma u sinusnoj šupljini. Do sada su taksiti sakupili 600 hiljada dinara.


Podsetimo, danas su se, kao i prošle nedelje, taksisti okupili na četiri punkta, na Obrenovačkom putu (Čukarica), u Bloku 70 (Novi Beograd), kod bivše "Pionir" (Palilula) i u Kumodraškoj ulici (Voždovac).


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (25)

Ekonomista

07.10.2019. 21:02

@Modi - Da, sami navlace jos vecu ljutnju stanovnika!!! Teraju musterije ka konkurenciji. Strasni su!

Koleterala

07.10.2019. 14:13

Mafija. Treba im oduzeti dozvole za rad i raspisat trajni konkurs za taksiste u gradu. I njima trznisna utakmica pa neka se bora - bice kvalitetnija i jevtinija usluga.

Kojot

07.10.2019. 19:07

@lol - E bas bih to voleo da vidim, al tebe prvog... Jak na recima i s druge strane ekrana..., a realno devojcica!Mi samo trazimo sprovodjenje zakona..., borimo se za nasa prava i necemo vose da cutimo, ko 90% nezadovoljnih gradjana!Sto ne kukate sto je grad blokiran vec 3 godine zbog "rekonstrukcija" i rekonstrukcije rekonstrukcija?!

Milos

07.10.2019. 21:29

@MIRO - Botovi? Prijatelju, nije ovo utakmica, pa mi smo za ovoga ili onoga. Ovde se govori o kvalitetu usluga i tu je nasa taksi sluzba na najnizem nivou. Ima nas starijih, bolesnih, deca, ciji roditelji koriste vase usluge i nije nam bas sve po volji u svakom slucaju. Da ne nabrajamo probleme, stara, prljava kola i neuljudni taksisti, razni divljaci. Ne interesuje me kako ce se zvati. Hocemo da nas voze pristojnim kolima, cisti, posebno unutra, da me ne gleda u oci i lupa neki taster i krade!!

Milos

07.10.2019. 16:01

Narod zeli da se ovi taksisti uklone ne samo od zgrade Vlade vec sa beogradskih ulica, i to za stalno !!

Uzeti Im Dozvole

07.10.2019. 17:58

Ovo je mlatretiranje građana. To sto ste drski i bezobrazni mislite da za vas ne vaze pravila. Vozite kako hocete a derete gradjane sramota da vas je i jako ste ne kulturni. Treba da vam uzumu licencu i dozvolu pa vise nikada necete praviti sranja. Smanji te cene pa ce se neko voziti sa vama.....

Mik

07.10.2019. 19:27

@Uzeti Im Dozvole - I taksisti su građani ovog grada koji se bore za svoja prava,ma za koga ih vi smatrali a taA ta vaša generalizacija da su svi lopovi samo je odraz vaše kulture i obrazovanja.

Marko

07.10.2019. 18:27

Interesuje me kada će neko objaviti ko su vlasnici Car go i ko vodi ovu kampanju u njihovu korist, mnogi će biti iznenadjeni... Dosta vise botova i plaćene kampanje.

Muki

07.10.2019. 19:03

more skloniti ološ sa ulica i samo pustiti cargo da radi jer su dosta povoljniji i kulturniji

Анчи

07.10.2019. 20:22

Odvratna, razularena bagra....Pazi molim te, oninodlučuju šta će da blokiraju, a čelnici grada ćute inignorišu...pa ko se bude vozio taksijem posle ovoga, taj nije normalan! Ovo je opsada grada, samo niko neće to da kaže

Miki

07.10.2019. 20:28

Da postoji neki drugi način da se izbore za svoja prava, sigurno ne bi štrajkovali i uznemiravali građane.Traže da se sprovodi izglasani zakon,a pošto se ne sprovodi to izvodi ljude na ulicu.Isto se desilo i petog oktobra.Kada nema drugog načina.