UKOLIKO im ne budu ispunjeni zahtevi, taksisti će sledeće nedelje da protestuju u popodnevnom špicu i uvešće još dva pravca, trase, iz kojih će ići ka centru Beograda. Do kraja nedelje protesti se neće radikalno menjati, ostaće u suštini iste trase i satnica kojima će ići ća zgradi Vlade i Nemanjinoj. Dogovoreno je da svi taksi prevoznici koji imaju aplikacije dobiju i panik taster koji će da koriste kada budu ugroženi.

Ovo je saopšteno ispred zgrade Vlade Srbije, gde su se okupili taksisti nastavljajući tako proteste koje su započeli prošle nedelje. Današnji protest je počeo oko 12, ali su taksisti pristizali do posle 14 časova. Kao i prošle nedelje okupili su se na četiri lokacije od 12, da bi oko posle protestne vožnje oko 13 časova većina se zaputili ka centru grada, ka zgradi Vlade Srbije.

Grupa iz pravca Novog Beograda je kasnila i ka centru, ka Vladi, stigla je tek oko 14 časova. Kasnile su i njihove kolege iz drugih delova grada, u Nemanjinu i Kneza Miloša stizali su i posle 14 časova. Kao i tokom ranijih protesta, građane su besplatno vozili u centar grada.

Centar grada je bio blokiran u 12.45, kada je obustavljen saobraćaj u Kneza Miloša i Nemanjinoj.

Taksisti su se okupili do 14.30. Tada im se ispred Vlade obratio Aleksandar Bijelić, predsednik Saveza taksi udruženja Srbije. On je obavestio okupljene da se dogodio verbalni incident između jednog od šrajkača i pripadnice MUP. On se izvinio policajki, pa uputio izvinjenje svim građanima Beograda, rekavši da taksiste “mediji satanizuju, ali da se taksisti samo bore jer su u pravu i da se bore za pravdu”.

NOVE TRASE PROTESTA

TRASA 1: Novi Beograd - Jurija Gagarina, most Gazela, Savska i ulaziće u Nemanjinu

TRASA 2: Standardna trasa sa Novog Beograda

TRASA 3: Hala Pionir - jedna istom trasom

TRASA 4: Hala Pionir, Zdravka Čelara, Starine Novaka, Beogradska, Slavija - gde je planirano zadržavanje

TRASA 5: Voždovac

TRASA 6: Obrenovački put


PROČITAJTE JOŠ - Dolazak Erdogana i protest taksista - kolaps u najavi, ako već morate da idete - zaobiđite ove delove grada!- Sinoć smo imali sastanak, govorili smo i o bezbednosti koja nam je ugrožena - rekao je Bijelić. - Dogovorili smo se da svi koji imaju aplikacije dobiju i panik taster. Kada kolegabude smatrao da je ugrožen pritisnuće panik taster i svi centri biće blokirani. Sledeće nedelje ćemo organizovati proteste od 14 do 17 časova, u vreme kada se građani vraćaju sa posla.Do sledeće nedelje protesti se neće radikalno menjati, ostaće u suštini iste trase i satnica kojima će ići. Radikalizacija će nastupiti tek sledeće nedelje ukoliko se do tada ne postigne neki dogovor, odnosno ne ispune ciljevi.Bijelić je rekao da im se od utorka pridružuju kolege iz Novog Sada i pozvao taksiste koji rade noću da im se priključe.

Saopšteno je i da je i tokom današnjeg protesta prikupljan novac za Sofije Nakić (16), koja boluje od sarkoma u sinusnoj šupljini. Do sada su taksiti sakupili 600 hiljada dinara.


Podsetimo, danas su se, kao i prošle nedelje, taksisti okupili na četiri punkta, na Obrenovačkom putu (Čukarica), u Bloku 70 (Novi Beograd), kod bivše "Pionir" (Palilula) i u Kumodraškoj ulici (Voždovac).