Vožnja liftom - prava lutrija

M. S. - J. D.

27. 08. 2019. u 16:31

Вожња лифтом - права лутрија

Majstori stalno dolaze, ali rešenja nema / Foto: P. Milošević

U liftu solitera na Novom Beogradu izbegnute dve nesreće u roku od dva meseca

VOŽNjA liftom u soliteru u Bulevaru Zorana Đinđića 166 prava je lutrija za stanare koji žive u ovoj višespratnici. Da li će se dizalica zaustaviti na željenom spratu, ne mogu da tvrde sa sigurnošću, jer su za manje od dva meseca dva puta za dlaku izbegnute tragedije.

Na snimku koji kruži društvenim mrežama, a koji su kamere u liftu usnimile, vidi se kako žena, nakon što je dizalica stala, otvara vrata i okreće se kako bi izgurala kolica. Međutim, dok se nalazila na samoj ivici izlaza, lift je počeo da se kreće ka višim spratovima. Žena se, vidno potresena, brzo vratila unazad u lift i zatvorila vrata. Na snimku se jasno vidi da se lift ponovo zaustavlja kada na jednom od spratova ulazi druga žena. Zajedno su se odvezle do prizemlja.

Sličan scenario odigrao se i sredinom juna, samo sekundu nakon što je devojka zakoračila iz lifta, on je munjevito nastavio uz etaže da bi se zaustavio udarcem u plafon na 20. spratu i tu ostao zaglavljen. Tada su nadležni iz "Gradskog stambenog" tvrdili da je reč o mehaničkom kvaru kočionog sistema i da se nikakvim servisom mogao predvideti, a samim tim ni sprečiti. Takođe, tvrdili su da se ovaj kvar veoma retko dešava, međutim, skorašnja situacija ih je brzo demantovala.

Stanovnici višespratnice ističu da su kvarovi česti i da se dešava da lift samo stane. Zbog toga mnogi više ne žele da okušavaju sreću, već koriste sigurniju varijantu - stepenište. Ipak u ovoj zgradi ima starijih ljudi, kao i porodica sa malom decom, kojima je lift neophodan.

PROČITAJTE JOŠ - Lift umalo koban za majku sa bebom (VIDEO)

- Ne znam šta da vam kažem, ali dešava se da ujutru kada krenem na posao lift normalno radi. Kada se vratim, on je negde zaglavljen - objašnjava jedna sugrađanka. - Majstori stalno dolaze, znam da se stanari stalno žale da je kvar prijavljivan bezbroj puta, ali rešenja, izgleda, nema.

Da li će "Gradsko stambeno" posle ponovnog kvara konačno shvatiti problem stanara višespratnice i preduzeti adekvatne mere, zasada nije poznato. Na pitanja koje su "Novosti" uputile ovom javnom preduzeću nisu dobile odgovor.

REMONT KOŠTA 35.000 EVRA

ZBOG dotrajalosti, mnogim prestoničkim liftovima je potreban remont. Iako "Gradsko stambeno" ovu uslugu pruža sa otplatom na 60 rata, ova stavka od 35.000 evra, koliko u proseku košta zamena lifta, skupa je za budžet stanara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Skene

27.08.2019. 16:50

To javno stambeno je lopovsko društvo.Kod nas u Ivana Ribara lift ne radi svaki drugi dan. Majstori stalno dolaze i opet se kvari. Ne postoji mogućnost da se majstori zamene, to je samo njima znana procedura.Redovno svi uplaćuju novac za održavanke zgrade. Dosta mi je javašluka pojedinih državnih institucija koji primaju plate od naših para.