Divlje svinje beže od poplava (VIDEO)

Š. MAROVIĆ

četvrtak, 06. 06. 2019. u 23:30

Дивље свиње беже од поплава (ВИДЕО)

Foto: YouTube Printscreen

U novobeogradskom Bloku 30 i kod Ušća životinje na ulici. Izbegavaju ljude, ali mogu da budu opasne kad imaju mlade

U BLOKU 30 i kod Ušća na Novom Beogradu krdo divljih svinja u četvrtak se šetalo prometnim saobraćajnicama! Kako ističu u "Veterini Beograd", ove životinje su došle sa Velikog ratnog ostrva preplivavši Dunav, najverovatnije bežeći od velike vode i poplava. Ove životinje mogu da budu opasne i da napadnu ljude posebno kada imaju mlade.

Životinje su se pojavile na ulici, kada, srećom, nije bio veliki broj automobila, a radnici benzinske pumpe u Bloku 30, koji su radili u trećoj smeni, uočili su "nezvane goste".

- Naše kolege koje su bile na poslu ispričale su nam za ovaj događaj. Prvo nisam mogla da verujem, ali kad sam pogledala snimak na društvenim mrežama uverila sam se da je tako bilo - za "Novosti" priča jedna od zaposlenih na pumpi.

Do sada nije bio čest slučaj da se na Novom Beogradu pojave divlje svinje, pa je i većina građana ovog dela prestonice bila iznenađena kad je čula ovu vest.


PROČITAJTE JOŠ: Divlje svinje pustoše useve


Kako za"Novosti" ističe Budimir Grubić, direktor "Veterine Beograd", oko 30 divljih svinja boravilo je na Velikom ratnom ostrvu, i one su usled plavljenja ovog dela grada preplivale reku.

- Čim svinje osete da im se sužava prostor za život, one se u panici odmah sklanjaju na bezbednija mesta. Sreća je što se ulicama kreću u toku noći, jer izbegavaju grad i ljude. Dve smo uhvatili i biće predate lovačkom udruženju, a oni će ih ovih dana, kad se steknu uslovi, smestiti u rezervat - kaže Grubić.One najviše nastanjuju levu obalu Dunava, naselja Ovču, Borču i Krnjaču, a tokom noći pređu i po 40 kilometara.

- Gotovo je nemoguće sprečiti njihovo pojavljivanje gradom, jer ih ima mnogo. Divlje svinje su sada mogle preći i na drugu stranu Dunava, ali su otišle prema Novom Beogradu. Naše ekipe su na terenu i prate situaciju - napominje Grubić.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Joca Lovac Belosvetski

06.06.2019. 10:24

Svinjetina od divlje svilje je izuzetno dobra za rostilj. Polako samo, nemojte da ih uplasite da ne pobegnu.

Berlinske divlje svinje

06.06.2019. 11:49

Mnogo otpadaka od hrane se baca pored kanti za đubre ili Romi i drugi "pretraživači"kanti, tražeći nešto upotrebljivo, izvade kese sa otpatcima htane, odlože ih pored i ne vrate ih u kante.Divlje svinje tragaju za hranom na "lakši" način,npr. pored kanti za đubre. Ako je za utehu, one su postale napast u Berlinu,pa čak i u samom centru grada.Upadaju ludima u bašte i rijući unište i cveće i travnjake.Ne pomaže ni ograda jer je podrju, pomaže samo bar 1 m duboko ukopanog beton-zida pa ograda.

Beograd je Mali Grad

06.06.2019. 16:43

Samo na par kilometara od centa Beograda imate klasican seoski ambijent kukuruz njive sume svinje itd Beograd je veoma veoma mali grad ko god je bio u malo vecim gradovima tipa Hjuston istmbul Frankfurt zna o cemu pricam