Tramvajski saobraćaj preko mosta na Adi, koji će povezati Banovo brdo i Rakovicu sa Novim Beogradom, biće uspostavljen 5. jula, najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da je jutros posetio radove na mostu na Adi i da je tamo bilo oko 100 radnika i da se posao radi po planu.

"Završavamo postavljanje šina, čitav posao bi trebalo da bude završen 5. juna, povezujemo jednu i drugu obalu Save, što znači da ćemo imati tramvajsku vezu između Banovog brda i Rakovice, s jedne strane, i Novog Beograda, s druge strane", kaze Vesić.

PROČITAJTE JOŠ - Tramvajem preko mosta na Adi Ciganliji 1. septembra?

Objasnio je da će prvi tramvaj preko mosta na Adi probno krenuti 5. juna, a da će, prema našim zakonima, mesec dana trajati testiranje jer moraju da se sinhronizuju sve skretnice.

"Rade se dva stajališta sa obe strane mosta, 5. jula imaćemo uspostavljenu tramvajsku vezu i neke nove linije, neke linije koje će biti malo drugačje", kaže Vesić.

PROČITAJTE JOŠ -  Traže čuvare Mosta na Adi

Dodao je da će tako građani koji žive na Banovom brdu i Rakovici imati direktnu vezu prema Novom Beogradu kao i građani Novog Beograda i prema Banovom brdu i Rakovoci, a i prema staroj železničkoj stanici.

"To je velika stvar za Beograd, to je veoma važno jer smo na taj način, osim onog starog tramvajskog mosta, konačno još preko jednog mosta uspostavili tramvajsku vezu između novog i starog dela grada", rekao je Vesić, koji je danas bio domaćin deci iz dijaspore koja su u poseti Srbiji u okviru Manifestacije "Svesrpski dečji sabor".