Traže čuvare Mosta na Adi

M. S.

13. 11. 2018. u 22:15

Траже чуваре Моста на Ади

Jedna patrola dežuraće na Savskom nasipu, druga u Radničkoj ulici

Raspisan je javni tender za fizičko-tehničko obezbeđenje važne gradske saobraćajnice. Konstrukcija će biti pod budnim okom kamera i mobilne patrole 24 časa

KAKO bi se sprečila krađa sekundarnih sirovina i oštećenje Mosta na Adi, ova konstrukcija ubuduće će biti pod budnim okom kamera i patrole 24 časa. Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju raspisala je nabavku za fizičko-tehničko obezbeđenje ove saobraćajnice, a bezbednost će se pratiti sa četiri lokacije.

Most na Adi proteklih godina bio je često na meti lopova, koji su u više navrata presecali kablove i odnosili bakarno jezgro što je ugrožavalo bezbednost. Da se to više ne bi ponavljalo, angažovana firma imaće zadatak da otkriva i spreči delovanja koja mogu ugroziti bezbednost. Osim tehničkog obezbeđenja, mobilni tim će minimum dva puta u toku jednog sata obilaziti predmetnu lokaciju.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, jedna patrola dežuraće na Savskom nasipu, druga u Radničkoj ulici, koja mora neprekidno da obavlja vizuelni nadzor nad lokacijom pilona mosta, kako bi o bilo kakvom neovlašćenom pristupu obavestila mobilni tim. Dve patrole će biti zadužene za obilazak mosta.


PROČITAJTE JOŠ:
Raste most preko Topčiderske reke

Angažovana firma mora da ima minimum deset zaposlenih koji poseduju licence za rad, jedan kontrolno-operativni centar koji radi 24 sata i minimum dva putnička vozila.


KRADU KABLOVE

PRE tri godine, početkom 2015, Most na Adi ostao je u potpunom mraku jer su lopovi odneli oko 70 metara bakarnog kabla iz kog se napaja celokupno osvetljenje. I krajem 2014. godine ova konstrukcija našla se na meti vandala, a pričinjena materijalna šteta tada je iznosila pet miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Niko

14.11.2018. 14:41

to je laz...nesme ni da pomisle da uhvate nekog od nacionalnih manjina...a kamoli da osude...ko je i gde procitao da je nekp od njih osudjen???

Глас разума

14.11.2018. 14:49

Зашто онда полицајци примају плату и то плату већу од високообразованих наставника и професора који раде неупоредиво стручнији и сложенији посао?

skeledzija

15.11.2018. 05:44

Pupinov most u Zemunu nije bitan, tamo mogu da kradu kad im je volja?