Brže iz naselja Stepa Stepanović

S. B. M.

08. 05. 2019. u 14:28

Брже из насеља Степа Степановић

Deo Ulice Save Maškovića / Foto A. Stanković

Raspisan tender za uređenje dokumentacije za buduću saobraćajnicu od Borske ulice do petlje "Lasta". Rok za prikupljanje svih papira 205 dana, a projekat urađen još 2015. godine

DA Grad namerava da ponovo načini korake ka izgradnji saobraćajne veze Borska - petlja "Lasta" za sektore 1 i 2, odnosno ka izgradnji delova Spoljne magistralne tangente, pokazuje raspisan tender Direkcije za izgradnju Beograda za noveliranje dokumentacije. Izgradnjom, odnosno proširenjem pojedinih ulica, najviše bi dobili Voždovčani, posebno žitelji naselja Stepa Stepanović.

Direkcija je još 2015. godine ugovorila izradu projekta za potrebe dobijanja građevinske dozvole i projekta za izgradnju ove petlje sa kompanijama "Hidroprojekat saobraćaj" i Geoexp. Ipak, zbog kašnjenja Sekretarijata za urbanizam da izda lokacijske uslove, rok za dokumentaciju je produžavan. Posao je završen u februaru 2017, ali je, zbog isticanja lokacijskih uslova i nerešenih imovinskopravnih odnosa, Sekretarijat odbio da izda dozvolu za izgradnju. Postojeću dokumentaciju sada je potrebno novelirati i uskladiti sa novim zakonima. Zato je Direkcija za građevinsko zemljište odlučila da posao ponudi istim firmama, pokretanjem pregovaračkog postupka pošto već poznaju posao. Odluku da se posao poveri ovim firmama odobrila je i Uprava za javne nabavke. Rok da se dokumentacija novelira je 205 dana.

Pročitajte još - Još čekaju izlaz ka Vojvode Stepe

Buduća magistrala obuhvata potez od Borske ulice, preko Save Maškovića, pored naselja Stepa Stepanović i Braće Jerković do auto-puta i petlje "Lasta". Predviđeno je i da ima priključak iz naselja Stepa Stepanović, pa bi žitelji lako mogli da stignu do željene destinacije, pošto je buduća ulica projektovana sa po dve saobraćajne trake.

OD TOPČIDERA DO PANČEVAČKOG PUTA

SPOLjNA magistralna tangenta počinje na Topčideru i prostire se kroz Rakovicu duž Ulice patrijarha Pavla, pre nego što promeni pravac istočno, duž ulica Pere Velimirovića i Borske. Nastavlja se do petlje "Lasta" i ukršta sa auto-putem E75. Dalje se, istočno, kružnim putem vezuje sa severno-južno orijentisanom Spoljnom magistralnom tangentom (EATR) duž Mokroluške ulice. EATR se proteže istočnom ivicom grada ka reci Dunav kod Ade Huje, gde prelazi reku novim mostom preko Dunava i završava na raskrsnici sa Pančevačkim putem. Ukupna dužina tangente je je 21,7 kilometara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Гори су од Турака

08.05.2019. 16:12

Насељу Степа Степановић треба затворити и постојеће излазе! Нека се ти размажени и обездуховљени антисрби кувају у сопственој злоби!!

Stanovnik Stepe

09.05.2019. 05:21

@Гори су од Турака - Stepa stepanovic je naselje sa blizu 15.000 stanovnika kojima je prilikom kupovine stanova obecano i pokazano jedno, a dobili su nesto dosta losije, da da ne ulazmo sada u detalje... Stanovi su kupljeni od DRZAVE!Veliki deo stanovnistva je uzeo kredit od banke koji ce odplacivati (ko zna kako) 30-ak godina misleci, pri tom da su uradili pravu stvar za sebe i svoju porodicu. Nazalost daleko je od toga iz mnogo razloga.

Kupuje se stan

09.05.2019. 13:48

@Гори су од Турака - a ne naselje... a to što vam je neko obećao... Obećanje, ludom radovanje, kako narod kaže.

Mirjana

09.05.2019. 16:24

@Гори су од Турака - Nije im NEKO OBEĆAO, već je država gradila na osnovu projekta koji je sama napravila i koji je kupcima prikazivala. Šta sad, uzeli su pare i puj-pike-ne-važi?! Ne ide to tako, gospodo. Klasična prevara....

Stanovnik naselja Stepa Stepanović

09.05.2019. 16:50

@Гори су од Турака - Zbog takvih smo u blatu jos od oslobodjenja od Turaka....nigde mi nećemo stići sa takvim stavovima. Da li vi živite u naselju pa znate kako je ljudima koji tamo žive. Svaki Srbin zna da komentariše ono što se njega ne tiče. Gledajte svoja posla. Sram vas bilo!!!!!

Stepanovicka

09.05.2019. 16:53

@Гори су од Турака - "Vi" treba da se lecite! Sram "Vas" bilo! Globalizam i neinformisanost ce ubiti "Srbe".