POPUCALI pločnici duž Knez Mihailove ulice konačno će biti zamenjeni! Radove na saniranju oštećenja ekipe "Beograd puta" započinju danas, a oštećene granitne kocke će se menjati postepeno, od Sremske pa do Pariske ulice kod Kalemegdana.

Granitni pločnici ispali iz ležišta, rasklimani, upali ili polomnjeni, već mesecima predstavljaju opasnost po prolaznike. Sugrađanima i gostima prestonice duž ove glavne šetačke zone noga zapne, propadne. Oni koji ovuda često prolaze, znaju da je najgore na ulazu u Sremsku, ali i kod tržnog centra "Rajićeva", gde su čitavi delovi popločanog šetališta uništeni. O popucalim pločnicima ovde, ali i na nekoliko drugih mesta u gradu, "Novosti" su nekoliko puta pisale.

Javno preduzeće "Putevi Beograda", odnosno njihov izabrani izvođač, od danas počinje da radi na zameni i sanaciji pločnika. Popravka oštećenja javnih saobraćajnih površina izvedenih od granitnih ploča obavljaće se u okviru redovnog održavanja ulica i puteva na teritoriji grada Beograda.

- Imajući na umu kulturni i istorijski značaj zone Knez Mihailove, kao centralne pešačke zone grada Beograda, prioritet u radu će svakako imati ova ulica, sa svim okolnim ulicama. Planirano je da radovi počnu od Sremske ulice i da se popravka i zamena oštećenih granitnih ploča obavlja prema Rajićevoj ulici, odnosno prema Kalemegdanu - kažu iz ovog preduzeća.

Radovi će trajati oko 30 dana, ako radnike posluži lepo vreme.

Foto Milena Anđela

KIDAO DELOVE TOKOM HAPŠENjA

KRAJEM marta u Knez Mihailovoj ulici uhapšen je muškarac zbog uznemiravanja građana. On je čupao granitnu ploču u blizini fontane u ovoj ulici, kada ga je policija uhvatila i privela.

I taj pločnik, danima kasnije, stajao je nasred ulice, van svog ležišta.