Pola veka Škole za dizajn: Pedeset godina stvarali kreatore

D. V. N.

21. 06. 2017. u 14:40

U školi je postavljena izložba likovnih radova i skulptura učenika završne godine

Пола века Школе за дизајн: Педесет година стварали креаторе

Izložba likovnih radova maturanata

BEOGRADSKA škola za dizajn, obrazovna ustanova koja je iznedrila neke od naših najpoznatijih dizajnera, slikara i scenografa, proslavila je u utorak 50 godina postojanja. Tim povodom, u školi je postavljena izložba likovnih radova i skulptura učenika završne godine, a svečanosti su se pridružili i "zlatni maturanti", generacija koja proslavlja pedesetogodišnjicu mature.

Najuspešnijim i najzaslužnijim učenicima i prijateljima škole uručene su zahvalnice, a direktorka Jelena Medaković posebno je pohvalila učenicu generacije Đurđiju Matić i dobitnike Vukove diplome.

- Zahvalna sam što sam baš sada, na 50 godina postojanja Škole za dizajn, postala još jedan od đaka generacije. Nadam se da sam dostojno predstavljala ovu školu, a da ćete vi to nastaviti da činite i ubuduće - poručila je Đurđija svojim mlađim kolegama.

Svršenim srednjoškolcima poručeno je da neguju svoju osobenost i kvalitete koje poseduju, da nastave obrazovanje i rad na sebi, te da rezultati neće izostati. ž

TRADICIJA

ŠKOLA za dizajn osnovana je 11. maja 1963. godine, pod nazivom Škola za likovne tehnike, na inicijativu Udruženja primenjenih umetnika. Odmah su osnovana četiri obrazovna profila: ambalaža, grafika, industrijski dizajn i tekstil, a prvi direktor škole bio je profesor, akademski slikar i tapiserista Branislav Subotić Sube.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije