UHAPŠEN je Aleksandar Azirović (20) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je 6. novembra ove godine na smrt prebio svoje dete, devojčicu od 19 meseci. Njemu su lisice stavljene posle dvomesečnog operativnog rada i prikupljenih čvrstih dokaza.

Tog kobnog dana Azirović je zaustavio policijsku patrolu u Ulici internacionalnih brigada, u centru Beograda i zatražio da pozovu Hitnu pomoć, jer mu „dete ne diše“. Kada je policija primetila da devojčica ima povrede, otac je rekao da je „pala sa kreveta“. Posle obavljene obdukcije utvrđeno je, međutim, da je devojčica pretučena tupim predmetom na smrt. Na njoj su bili čak i tragovi davljenja. Posle ovog saznanja, operativci su razgovarali sa ocem i majkom deteta ali je ovaj romski par negirao svaku vezu sa smrću devojčice.

- Majka je, kao i svakog dana, obilazila kontejnere u potrazi sa sekundarnim sirovinama i drugim stvarima od čega su se i izdržavali - navodi naš izvor blizak istrazi. - Mužu je ostavila da čuva dete. On je, međutim, tvrdio da je morao da izađe i da je devojčicu poverio jednoj ženi. Kada se vratio, dete nije disalo, a te žene nigde nije bilo. Policija je pokušala da uđe u trag toj ženi, ali takvu osobu, pod tim imenom i prezimenom nisu uspeli da pronađu, pa su posumnjali da otac laže. Kada su ga ponovo pitali, dao je ime druge žene.

UDŽERICA IMPROVIZOVANI kućerak u kojem je živeo Aleksandar Azirović sa suprugom, i gde je devojčica pretučena, u Ulici internacionalnih brigada, srušen je nedavno. Na tom mestu vlasnici zemljišta su sazidali garažu.

- Tu ženu smo našli, ali se ispostavilo da nema veze sa tom porodicom, niti je čuvala devojčicu tog dana - navodi naš izvor. - Počeli smo lagano da sklapamo kockice i videli smo da sve ukazuje na oca. Ubrzo smo mu predočili dokaze iz kojih se vidi da je on tog dana bio sa bebom i da ju je pretukao. Azirović, kome se na teret stavlja teško ubistvo deteta, odlučio je da se brani ćutanjem. Posle policijskog zadržavanja, određen mu je pritvor do 30 dana.


ALEKSANDROVA SUPRUGA ČEKA TROJKE

ALEKSANDAR Azirović primio je poziv u Boru, odakle je rodom. Sam je došao u beogradsku policiju. Kako saznajemo, devojčica koju je pretukao i udavio ima brata blizanca, a supruga mu je i sada trudna i nosi trojke! Borskoj policiji je poznat po krađama i teškim razbojništvima. Otac mu je ubijen pre deset godina, tako što je brutalno pretučen i gurnut u borski kop. Za ovo ubistvo bile su optužene Azirovićeva rođena sestra i majka, odnosno ćerka i supruga žrtve.