SLEDEĆA STANICA JE ISTANBUL: Crno-beli su u prvom delu srušili turskog velikana!

M.M.

09. 01. 2024. u 12:50 >> 12:50

PARTIZAN će u 20. kolu Evrolige gostovati Fenerbahčeu.

СЛЕДЕЋА СТАНИЦА ЈЕ ИСТАНБУЛ: Црно-бели су у првом делу срушили турског великана!

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Crno-beli u poslednje vreme ne igraju onako kako se od njih očekuje, ali to ne treba da brine navijače. Partizan je nekoliko puta dokazao da ima kvalitet da napadne plej-of i ne sumnjamo da će do istog doći i ove sezone.

Prošle nedelje izabranici Željka Obradovića su se sastali sa "večitim rivalom", a Crvena zvezda je na kraju zasluženo slavila. Iako su crveno-beli bili dominantni od samog početka, delovalo je kao da su crno-beli bez energije.

Najefikasniji u poraženom taboru bio je Kevin Panter sa 17 poena, Pi-Džej Doužer je ubacio 12, dok su Frenk Kaminski i Džejms Naneli dodali po 11.

U listu strelaca upisali su se još Bruno Kaboklo (10), Džejlen Smit (5), Danilo Anđušić (2), Mateuš Ponitka (2) i Tristan Vukčević (2). Ognjen Jaramaz i Alen Smailagić su utakmicu završili bez poena.

"Parni valjak" je u dosadašnjem delu takmičenja upisao deset pobeda i devet poraza i nalazi se u društvu Monaka, Valensije i Baskonije na deobi osmog mesta. Željkovi puleni su sjajno odigrali početak sezone i očekivano je bilo da dođe do pada forme. 

Njihov današnji rival je takođe imao uspona i padova, a odlaskom Dimitrisa Itudisa tim je podigao igru na viši nivo. Dirigentsku palicu preuzeo je Šarunas Jasikevičijus koji za sada izuzetno vodi ekipu.

Prvi strelac tima je Najdžel Hejs Dejvis koji u proseku postiže 13,5 poena. Amerikanac ima sjajne fizikalije i sigurno je jedan od najkompletnijih igrača u Evropi. Najveća podrška u napadu su mu Skoti Vilbekin i Džonatan Motli koji takođe beleže dobre brojke.

Dešon Pjer je prvi skakač sa pet uhvaćenih lopti po utakmici, ali njegov današnji nastup je pod znakom pitanja. Za razigravanje ekipe je zadužen Nik Kalates koji u proseku ima 4,3 dodavanja po meču.

Srpski intrenacionalac Marko Gudurić je takođe jako bitan igrač u rotaciji, međutim, naš reprezentativac u poslednje vreme prikazuje loše partije. U prethodne tri utakmice u najelitnijem evropskom takmičenju ima prosek od 4,6 poena.

Fener je u poslednjih deset utakmica jedini poraz pretrpeo od Crvene zvezde u 18. kolu.

Ovi rivali su se sastali pre dva meseca i tada je Partizan slavio na svom terenu rezultatom 85:84. Frenk Kaminski je tada predvodio svoj tim sa 15 poena, dok je na suprotnoj strani Hejs Dejvis brojao do 23.

Crno-beli će već za tri dana ugostiti Makabi u "Štark" areni, dok će turski predstavnik snage odmeriti sa Bajernom u istoj ovoj dvorani.

Naša procena je da će granica poena večeras biti prebačena.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: +163,5 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave