PARTIZAN JE POPRAVIO UTISAK: Željko želi da sruši Barsu iz trećeg pokušaja!

M.M.

17. 10. 2023. u 13:01 >> 13:01

KOŠARKAŠI Partizana će u trećem kolu najelitnijeg evropskog takmičenja ugostiti Barselonu. Utakmica će se igrati u "Štark" areni sa početkom u 18.30.

ПАРТИЗАН ЈЕ ПОПРАВИО УТИСАК: Жељко жели да сруши Барсу из трећег покушаја!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Crno-beli su loše startovali u Evroligi, međutim, u drugom kolu su na terenu izgledali sjajno. Nakon poraza od Makabija izabranici Željka Obradovića su popravili utisak u Vilerbanu. Savladan je Asvel a konačan rezultat glasio je 62:88.

Srpski predstavnik je od samog starta nametnuo svoj ritam i pobednik se nije dovodio u pitanje.

Džejms Naneli je bio najefikasniji na terenu sa 17 pogodaka, dok je Zek Ledej dodao 13. Alen Smailagić je imao učinak od 12 poena i četiri skoka. Dvocifren je bio i Kevin Panter koji je brojao do 11.

U listu strelaca upisali su se još Danilo Anđušić (8), Frenk Kaminski (8), Pi-Džej Doužer (6), Aleksa Avramović (4), Balša Koprivica (4), Uroš Trifunović (3) i Mateuš Ponitka (2).

Željko Obradović je sve zadovoljniji, ali je svestan toga da njegov tim nema snagu pod obručima kakvu je imao prošle sezone.

Sa druge strane, Katalonci su pre dva dana savladali Gran Kanariju u domaćem šampionatu. Pre toga bili su bolju od Olimpijakosa u Pireju i to im je dodatno podiglo samopouzdanje.

Najveća opasnost dolazi od Nikolasa Laprovitole koji u proseku ubacuje 15 poena. Argentinski plejmejker je zapravo i prvi asistent sa 7,5 dodavanja po utakmici.

Jan Veseli koji u proseku ima 12 poena po meču je i vodeći skakač sa 5,5 uhvaćenih lopti. Vili Ernangomez je u klub stigao kao velika zvezda, međutim, to za sada ne pokazuje na terenu ali pitanje je trenutka kada će "eksplodirati". Španski internacionalac za sada ima prosek od 9 poena i 5 skokova.

Barsa je treća najefikasnija ekipa u Evroligi. Izabranici Rožera Grimaua ubacuju 84 poena po utakmici.

Partizan već za dva dana ide na megdan Olimpijakosu, dok će Barsa ugostiti Bajern Minhen.

Biće interesantno videti kome će Željko večeras pružiti priliku jer ovogodišnja pojačanja još uvek ne prikazuju ono što se od njih očekuje. Mateuš Ponitka provodi mali broj minuta na terenu, dok se Pi-Džej Doužer još uvek navikava na Evropu.

Ovi rivali su se prošle godine sastali dva puta i španski velikan je slavio u oba navrata.

Naša procena je da granica poena večeras neće biti prebačena.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: -167,5 (kvota 1,79)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave