ZVEZDA JE SJAJNO OTVORILA SEZONU! Iz Kaunasa se teško nose bodovi

M.M.

13. 10. 2023. u 12:15 >> 12:15

KOŠARKAŠI Crvene zvezde će u drugom kolu najelitnijeg evropskog takmičenja gostovati Žalgirisu. Utakmica će se igrati u Kaunasu sa početkom u 19 časova.

ЗВЕЗДА ЈЕ СЈАЈНО ОТВОРИЛА СЕЗОНУ! Из Каунаса се тешко носе бодови

M. Vukadinović

Crveno-beli su upisali pobedu na samom startu Evrolige, u prvom kolu su savladali Asvel rezultatom 94:73.

Bilo je to sjajno izdanje Ivanovićevih pulena, od samog starta su krenuli motivisano i već na poluvremenu prelomili utakmicu, a prosto neverovatno zvuči podatak da su postigli neverovatnih sedam trojki u prvih 10 minuta meča.

Najefikasniji pojedinac na terenu bio je Šabaz Nejpir koji je ubacio 21 poen, dok je Rokas Gedraitis brojao do 17. Marko Simonović koji je izgledao maestralno na terenu i Nemanja Nedović su takođe bili dvocifreni sa 14, odnosno 12 pogodaka.

U listu strelaca upisali su se još Luka Mitrović (9), Adam Hanga (7), Branko Lazić (6), Dalibor Ilić (5) i Miloš Teodosić (3).

Ognjen Kuzmić, Majk Tobi i Stefan Lazarević nisu imali poenterski učinak.

Nakon pobede nad Asvelom crveno-beli su u regionalnoj ABA ligi počistili sa terena Cedevita Olimpiju rezultatom 94:51. Tandem Nedović/Nejpir je sjajno funkcionisao i kombinovano ubacio 32 poena.

Sa druge strane izabranici Kazisa Maksvitisa su nakon velike borbe uspeli da sruše Virtus rezultatom 79:82.

Momci iz Bolonje su bili u prednosti sve do poslednje deonice, međutim, litvanski velikan je pokazao da poseduje šampionski mentalitet.

U pobedi se najviše istakao Kinan Ivans koji je bio najbolji strelac na parketu sa 25 poena. Edgaras Ulanovas je imao 11 pogodaka, dok se Rolands Šmits zaustavio na 10.

Maksvitisovi puleni su bili sjajni u šutu iza linije 6,75, ubacili su 11 trojki iz 19 pokušaja. Reket je kontrolisao Kevarijus Hejs koji je imao osam uhvaćenih lopti.

Ovi rivali su se prošle sezone sastali dva puta i obe ekipe su upisale po trijumf na svom parketu. Pre tri nedelje imali su i prijateljski duel na Kipru koji je pripao Litvancima (85:84).

Crvena zvezda će se sledeće nedelje u duplom kolu sastati sa Monakom i Virtusom, dok će sa druge strane ekipa Žalgirisa imati turneju u Španiji. Najpre će gostovati Real Madridu, a zatim i Baskoniji dva dana kasnije.

Očekuje nas interesantna utakmica, domaćin je u svojoj dvorani "tvrd orah" i biće jako teško uspostaviti kontrolu nad utakmicom.

Naša procena je da večeras granica poena neće biti prebačena.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: -157,5 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)